Treceți la conținutul principal

Clipa

Eu recunosc că trecutul nu-i decât o vorbă şi mă mulţumesc să-mi strâng în suflet clipa în acelaşi timp cu memoria. Căci n-am să fiu nevoită să-mi şterg vreo urmă, ci să mă încred în ea. Să devină carne omenească şi nimic să nu o înlocuiască. Să nu imite viaţa şi nici s-o construiască. S-o zidesc pe lumină într-o mare supremă, e visul cel mai înalt . . .

Comentarii

iulia a spus…
Nici nu simtim clipa...putem spune despre trecut ca a fost doar 'o clipa'.
Kiraa. a spus…
ce frumos vezi tu clipa. am citit-o de mai bine de șase ori, și nu exagerez. :)
Vér. a spus…
foarte adevarat. frumoasa definitie;;) si eu am citit-o de mai multe ori:d
Pioggia d'aprile a spus…
Orice clipa langa un om de CARACTER poate deveni eternitate
von stroeberg a spus…
clipa=infinit
cartezian definit...
Pioggia d'aprile a spus…
Clipa- eternitate, vesnicie

Clipa isi strica vesnicia atata timp cat caracterul e netrebnic.
Denisa a spus…
frumos:)
C.L.M. a spus…
Legat de clipa, mie mi place doar sa zic"traieste clipa!" :) frumoasa postarea :X
TED a spus…
intradevar interesant.
Pioggia d'aprile a spus…
Sunt oameni care ne fericesc clipa, precum sunt oameni care ne nefericesc clipa, sunt oameni care ne imbogatesc prin viata lor, clipa, altii nu.
Iar un om, un singur nu a dat valoare clipei, s-a uscat pentru a ramane asa, dar ii multumesc ca mi-a picturat apa sfanta pe icoana, prima mea icoana, eterna, acei stropi i-am mangaiat si imi vor ramane CLIPE.
29decembrie a spus…
sigur ca asa e, Pioggia d'aprile...
rosia_lady a spus…
Si unele clipe pe care le asteptam ani in sir...sunt distruse de egoismul unora.....si uneori clipe rele se schimba in petale de bucurii...dar uneori este nevoie doar de o persoana sa imogateasca sau sa stice clipele pe care le traim.
Pioggia d'aprile a spus…
@Lisa, scuze ca ma bag ca musca in lapte, dar din minima mea experienta exista si esecuri, desigur vina este a amandurora, vina este impartita daca s-a ajuns sa se epuizeze tot, adica orice motiv de a imbogati o clipa in doi. Iar cel care astepta...poate trebuia sa si vrea sa ramana, nu e suficient sa asteptam, ci sa si vrem, sa comunicam si sa aducem siguranta iubirii, altfel tot se usuca in neintelegerii si suferinta, se corupe.

Postări populare de pe acest blog

Sâmbătă, ziua 16. Mă opresc din când în când să privesc în spate

Dragă jurnal,

Oare cât de datori îi suntem trecutului pentru persoanele care am devenit astăzi ? Privind înainte am realizat că primejdia uitării mă așteaptă suspicios la colț dacă nu-mi arunc un ochi peste umăr. Și uit mai mereu să o fac. Uit ca o lunatică să-mi întorc privirea la pașii mei care construiesc o minunată vedere. Sunt repezi, agitați, uneori lenți și îngâmfați ce construiesc un mers de leu, alteori un mers de rață. Sunt zile în care ploaia șterge urmele pașilor mei călcați în soare. Și uitându-mă înapoi, văd doar imaginea lor zglobie pe retina ochilor scăldați în amintire.

Ah jurnal, cum trece vremea ! O zi sufăr, două mă vindec, trei suspin și patru mă-nchin la prostia   ce-mi șade cochetă în minte, după care râd și mă bucur de mine. Acum o vară eram un om mai mic, mai neînsemnat și mai fără rost ca niciodată. Dar eram fericită în iluzia mea de a avea totul, adică bucuria unui suflet împăcat cu sine și cu sufletu-mi pereche. Iubeam adierea vântului, iubeam paloarea soar…

Sâmbătă, ziua 8. Știu că nu e ușor să te iubesc

Dacă ar fi fost, putea să o facă oricine. Mi-am pus în cap să nu fiu oricine, căci nimeni nu avea cum să iubească ființa ta așa cum o fac eu. Dar am uitat treptat, ușor de mine ...
.
.
.

În dimineața aceasta m-am trezit și n-am mai văzut soarele. Mă simt deshidrată și mai degrabă obosită după somnul nu foarte plăcut pe care l-am avut azi-noapte. Privesc la tavan și lustra se zguduie puternic din cauza pașilor greoi și apăsați ai vecinilor de deasupra. Oftez. Închid ochii și trag cearceaful peste picioare. Vreau să mai dorm o oră. De fapt, mi-aș dori să nu mă mai trezesc. Astfel, n-aș mai fi nevoită să-mi repet visul care mă destramă și-mi poartă sufletul desfigurat de gânduri, într-un ireal construit din realitatea subconștientului meu.

Viața mea dezordonată a ajuns la cel mai lung sens giratoriu. Nu știu dacă să virez la stânga în necunoscut, dacă să o țin drept pe drumul ce am pornit ori dacă să fac dreapta pe un drum abia pietruit. În visul meu sunt un trup și suflet dezorientat, iar o …

Miercuri, ziua 11.

dragă Jurnal,
Să-mi fie cu noroc faptul că voi reveni  zilnic și mă voi confesa ție. Am pierdut succesiunea evenimentelor petrecute din ultimul timp, însă majoritatea sunt legate de sufletul meu pereche.  M-am întrebat cum este posibil ca toate drumurile care te poartă prin lume, să te poarte la brațul   lui?  
Suflete pereche alerte.  Iubirea s-a întâmplat precum un val gigantic. M-a prădat ca un tsunami care devastează coastele Pacificului. M-a înnebunit de dorință, dar mai ales, mi-a curmat suferința pe care aș fi cunoscut-o odată ce planurile mele de viitor erau îndeplinite. Sau mai pe scurt, ce aveam eu în minte să fac cu viața mea. Am scăpat de colivia singurității în care aveam să rămân pe termen nedeterminat. Trăiesc o viață palpitantă și nesigură; pot să privesc la trecutul unui viitor care a murit înainte de a fi dus la bun sfârșit; pot să râd, pentru că mă simt excelent în rolul de pereche; solitudinea ar fi devenit o pacoste; apreciez viața la o formă mai supremă ca oricând; c…