Treceți la conținutul principal

Clipa

Eu recunosc că trecutul nu-i decât o vorbă şi mă mulţumesc să-mi strâng în suflet clipa în acelaşi timp cu memoria. Căci n-am să fiu nevoită să-mi şterg vreo urmă, ci să mă încred în ea. Să devină carne omenească şi nimic să nu o înlocuiască. Să nu imite viaţa şi nici s-o construiască. S-o zidesc pe lumină într-o mare supremă, e visul cel mai înalt . . .

Comentarii

iulia a spus…
Nici nu simtim clipa...putem spune despre trecut ca a fost doar 'o clipa'.
Kiraa. a spus…
ce frumos vezi tu clipa. am citit-o de mai bine de șase ori, și nu exagerez. :)
Vér. a spus…
foarte adevarat. frumoasa definitie;;) si eu am citit-o de mai multe ori:d
Pioggia d'aprile a spus…
Orice clipa langa un om de CARACTER poate deveni eternitate
von stroeberg a spus…
clipa=infinit
cartezian definit...
Pioggia d'aprile a spus…
Clipa- eternitate, vesnicie

Clipa isi strica vesnicia atata timp cat caracterul e netrebnic.
Denisa a spus…
frumos:)
C.L.M. a spus…
Legat de clipa, mie mi place doar sa zic"traieste clipa!" :) frumoasa postarea :X
TED a spus…
intradevar interesant.
Pioggia d'aprile a spus…
Sunt oameni care ne fericesc clipa, precum sunt oameni care ne nefericesc clipa, sunt oameni care ne imbogatesc prin viata lor, clipa, altii nu.
Iar un om, un singur nu a dat valoare clipei, s-a uscat pentru a ramane asa, dar ii multumesc ca mi-a picturat apa sfanta pe icoana, prima mea icoana, eterna, acei stropi i-am mangaiat si imi vor ramane CLIPE.
29decembrie a spus…
sigur ca asa e, Pioggia d'aprile...
rosia_lady a spus…
Si unele clipe pe care le asteptam ani in sir...sunt distruse de egoismul unora.....si uneori clipe rele se schimba in petale de bucurii...dar uneori este nevoie doar de o persoana sa imogateasca sau sa stice clipele pe care le traim.
Pioggia d'aprile a spus…
@Lisa, scuze ca ma bag ca musca in lapte, dar din minima mea experienta exista si esecuri, desigur vina este a amandurora, vina este impartita daca s-a ajuns sa se epuizeze tot, adica orice motiv de a imbogati o clipa in doi. Iar cel care astepta...poate trebuia sa si vrea sa ramana, nu e suficient sa asteptam, ci sa si vrem, sa comunicam si sa aducem siguranta iubirii, altfel tot se usuca in neintelegerii si suferinta, se corupe.

Postări populare de pe acest blog

Sâmbătă, ziua 16. Mă opresc din când în când să privesc în spate

Dragă jurnal,

Oare cât de datori îi suntem trecutului pentru persoanele care am devenit astăzi ? Privind înainte am realizat că primejdia uitării mă așteaptă suspicios la colț dacă nu-mi arunc un ochi peste umăr. Și uit mai mereu să o fac. Uit ca o lunatică să-mi întorc privirea la pașii mei care construiesc o minunată vedere. Sunt repezi, agitați, uneori lenți și îngâmfați ce construiesc un mers de leu, alteori un mers de rață. Sunt zile în care ploaia șterge urmele pașilor mei călcați în soare. Și uitându-mă înapoi, văd doar imaginea lor zglobie pe retina ochilor scăldați în amintire.

Ah jurnal, cum trece vremea ! O zi sufăr, două mă vindec, trei suspin și patru mă-nchin la prostia   ce-mi șade cochetă în minte, după care râd și mă bucur de mine. Acum o vară eram un om mai mic, mai neînsemnat și mai fără rost ca niciodată. Dar eram fericită în iluzia mea de a avea totul, adică bucuria unui suflet împăcat cu sine și cu sufletu-mi pereche. Iubeam adierea vântului, iubeam paloarea soar…

Luni, ziua 18. Începuturile

Dragă jurnal,
Nu era pentru prima oară când mergeam la o petrecere în vreo dugheană de prin centrul Bucureștiului.  Nu eram nici de foarte mult timp prin capitală ca să-ți pot spune că am fost la prea multe. Mă mutasem abia de două luni și hoinăream străzile ca un câine scăpat din lațul unei bătrâne. Aveam bani, aveam ce face, ce cumpăra, ce încerca. Mă cuprindea mirajul unui oraș înghesuit de turme și totuși atât de sălbatic. Îmi plăcea și îmi repugna simultan confuzia și starea primitivă care mă învăluia în acel început de viață. Puteam să aleg între tot felul de bărbați mai mult sau mai puțin atrăgători, dar șarmanți și interesanți. Îmi plăcea  tipul cuceritor și-mi place și acum. Sunt de părere că un bărbat nu ar trebui  să se oprească din a curta o femeie la nesfârșit. Bine, există și tipul cuceritorului care îmi displace extraordinar de mult: atunci când nu mă atrage; dacă nu mă atrage, dansul cocoșelului îmi alungă orice pornire sexuală; când nu e atracție de nici un fel, efortu…

Duminică, ziua 17.

Dragă jurnal,
Simt cum se apropie toamna. Îi simt vântul iute și rece cum lovește în obraji. La orele 8 ale dimineții încă îți îngheață respirația și ochii plâng după soarele torid din vară. Au început copacii toți să fie luați la rost de bruma neanunțată care i-a întors cu susul în jos. Le sunt coroanele  cuprinse  de frisoane care fac din scuturarea frunzelor un dans înecat într-un delir al pasiunii. 
Mă simt sensibilă în această dimineață. Melancolică și prinsă în aceleași mișcări plastice și ritmice ca  cele ale frunzelor. Mă gândesc dacă sunt pregătită să încep adevărata poveste ce se vrea spusă în paginile tale. Până acum m-am lăsat purtată de sentimente mici și mai puțin însemnate, pe care inima mi le transmițea. Semnale slabe ale sufletului- așa le-aș descrie. Adevăratele trăiri sunt ținute captive încă. 
A venit momentul să mă destăinui cu adevărat, jurnalule. Să-ți spun, cu tărie în degetele care alunecă pe coală, că viața m-a surprins cum te surprinde furtuna de nisip în d…