Treceți la conținutul principal

Labirint

şi inutil surâde a moarte şi a dreptate, nu-şi poate reîntări puterile iar asta îl aduce lângă morţii îngropaţi. şi nu-i târziu a scrie despre moarte, nu-i devreme nici a conştientiza, că viaţa nu trebuie trăită în pustiu şi nici determinată  fie de ură, fie de dragoste. ea trebuie echilibrată cu amândouă.
şi am labirintul în inima mea, cu toţii îl au. dacă vor ieşi din el sau nu, depinde de ei . . .
labirint e şi al minţii de aur, labirinte sunt oriunde, însă nici unul nu poate exista fără dragoste.

Comentarii

Kiraa. a spus…
chiar ma gandeam, eu n-am nevoie de labirinturi ca sa ma pierd. in fata oamenilor, in fata mea, sau pe strada.
Si fara dragoste... suntem liberi?
Denisa a spus…
mereu scri foarte frumos :)
Un labirint in care sunt prinse persoanele si din care scapa foarte greu:dragostea. Atunci cand se intampla, e greu de ridicat si poate fi indepartata numai prin suferinte si scrisori inlacrimate:::...
Iris Tiron a spus…
e prima data cand citesc ceva in care vad ca introduci si ,, nefiinta ,, moartea .. , dar la sfarsit a trebuit sa iti pastrezi obiceiul si sa spui ca nimic nu exista fara dragoste :)
ochelari de ploaie a spus…
un intelept vorbeste din amintiri...
Father a spus…
Interesanta si chestia cu moartea.
Dar daca este dragoste.. e de bine
Iulia a spus…
poti avea multe satisfactii fara dragoste! dragostea e asa imprevizibilaaa...
Anonim a spus…
cred ca dragostea e cheia care ne ajuta sa iesim din labirint :)
Fara dragoste viata ar fi seaca,surda si oarba.
Mallynna a spus…
Dragostea e esenta unei vieti traite din plin.Din dragoste uram, ne razbunam..din dragoste radem, plangem sau suferim.
aLiz3 a spus…
Şi totuşi dragostea e cea care poate să ne facă să ne rătăcim în acest labirint interior , pierzând din esenţa trăirii , hrănindu-ne cu himere .

Postări populare de pe acest blog

Sâmbătă, ziua 16. Mă opresc din când în când să privesc în spate

Dragă jurnal,

Oare cât de datori îi suntem trecutului pentru persoanele care am devenit astăzi ? Privind înainte am realizat că primejdia uitării mă așteaptă suspicios la colț dacă nu-mi arunc un ochi peste umăr. Și uit mai mereu să o fac. Uit ca o lunatică să-mi întorc privirea la pașii mei care construiesc o minunată vedere. Sunt repezi, agitați, uneori lenți și îngâmfați ce construiesc un mers de leu, alteori un mers de rață. Sunt zile în care ploaia șterge urmele pașilor mei călcați în soare. Și uitându-mă înapoi, văd doar imaginea lor zglobie pe retina ochilor scăldați în amintire.

Ah jurnal, cum trece vremea ! O zi sufăr, două mă vindec, trei suspin și patru mă-nchin la prostia   ce-mi șade cochetă în minte, după care râd și mă bucur de mine. Acum o vară eram un om mai mic, mai neînsemnat și mai fără rost ca niciodată. Dar eram fericită în iluzia mea de a avea totul, adică bucuria unui suflet împăcat cu sine și cu sufletu-mi pereche. Iubeam adierea vântului, iubeam paloarea soar…

Luni, ziua 18. Începuturile

Dragă jurnal,
Nu era pentru prima oară când mergeam la o petrecere în vreo dugheană de prin centrul Bucureștiului.  Nu eram nici de foarte mult timp prin capitală ca să-ți pot spune că am fost la prea multe. Mă mutasem abia de două luni și hoinăream străzile ca un câine scăpat din lațul unei bătrâne. Aveam bani, aveam ce face, ce cumpăra, ce încerca. Mă cuprindea mirajul unui oraș înghesuit de turme și totuși atât de sălbatic. Îmi plăcea și îmi repugna simultan confuzia și starea primitivă care mă învăluia în acel început de viață. Puteam să aleg între tot felul de bărbați mai mult sau mai puțin atrăgători, dar șarmanți și interesanți. Îmi plăcea  tipul cuceritor și-mi place și acum. Sunt de părere că un bărbat nu ar trebui  să se oprească din a curta o femeie la nesfârșit. Bine, există și tipul cuceritorului care îmi displace extraordinar de mult: atunci când nu mă atrage; dacă nu mă atrage, dansul cocoșelului îmi alungă orice pornire sexuală; când nu e atracție de nici un fel, efortu…

Duminică, ziua 17.

Dragă jurnal,
Simt cum se apropie toamna. Îi simt vântul iute și rece cum lovește în obraji. La orele 8 ale dimineții încă îți îngheață respirația și ochii plâng după soarele torid din vară. Au început copacii toți să fie luați la rost de bruma neanunțată care i-a întors cu susul în jos. Le sunt coroanele  cuprinse  de frisoane care fac din scuturarea frunzelor un dans înecat într-un delir al pasiunii. 
Mă simt sensibilă în această dimineață. Melancolică și prinsă în aceleași mișcări plastice și ritmice ca  cele ale frunzelor. Mă gândesc dacă sunt pregătită să încep adevărata poveste ce se vrea spusă în paginile tale. Până acum m-am lăsat purtată de sentimente mici și mai puțin însemnate, pe care inima mi le transmițea. Semnale slabe ale sufletului- așa le-aș descrie. Adevăratele trăiri sunt ținute captive încă. 
A venit momentul să mă destăinui cu adevărat, jurnalule. Să-ți spun, cu tărie în degetele care alunecă pe coală, că viața m-a surprins cum te surprinde furtuna de nisip în d…