Treceți la conținutul principal

Beţie copleşitoare

 Mă duce de mână, în fiecare noapte, într-o poiană luminoasă unde nici vântul nu clatină iarba străvezie, iar sângele încetează să curgă în mine. Şi, mai ales, nu-mi mai e teamă. Acolo în poiana unde mă opreşte el şi stăm toată noaptea fără să schimbăm un singur cuvânt, mă simt ca un arbore. Sau ca o pasăre care tresare prin somn.

Ar trebui să murmur fericită simţind în dimineaţă lumina apăsându-mi pleoapele. Dar în loc să mă mângâie, lumina mă strânge de gât ca o gheară, aducându-mi aminte că voi îmbătrâni şi voi muri. Voi fi doborâtă şi trupul mi se va usca, asta tot. Dar ce am eu în suflet, nu izbuteşte nici o armă, nici nepăsarea sau tăciunii.
Ce are sufletul meu e pe vecie, pentru dragoste renunţ la o parte din nemurire, căci renunţând la binele ce va veni, are să-mi ofere viaţa mai mult decât mi-aş fi putut dori.

Comentarii

Lady*izuH a spus…
All for loveee...
Father a spus…
Foarte frumos!
QED a spus…
Ce optimista esti....! Si increzatoare! Eu renunt la multe, inclusiv la dragoste, pentr-un strop de nemurire.
Desire a spus…
Așa e. Ce avem în suflet nu ne poate răpi nimeni dacă noi nu îi permitem.
Denisa a spus…
frumos:)
Numai sa nu fii dezamagita si sa ajungi la concluzia ca ,,toate iubirile trec".
Pauza De Tigara a spus…
degeaba ai de toate daca nu ai dragoste,o dragoste pura sa te inalte de fiecare data cand cazi:)
Bianca Dobrescu a spus…
FrumooooooooSSSS!!!!!!!:D:D:D:D
PortocalaAtomica a spus…
De obicei viata oferă materialele necesare pentru construirea unei iubiri, dar e mult mai greu de construit. Cea mai mare satisfacție e atunci când termini de clădit:::...:)
Septimia a spus…
Cata incredere in ceva inexistent.
e foarte buna atitudinea ta,chiar trebuie sa credem ca dragostea exista.!si da,cred ca exista.!
frumos.!
maricica a spus…
eşti o luptătoare!
noi trebuie să luptăm ca să supraveţuim frumos!

mf
Amelie a spus…
Fiecare momet din viata noastra poate fi coplesitor...genial scris!:X
Jimmy a spus…
noaptea in poiana uiti ca esti muritoare.:) e o falsa nemurire dar..

Postări populare de pe acest blog

Sâmbătă, ziua 16. Mă opresc din când în când să privesc în spate

Dragă jurnal,

Oare cât de datori îi suntem trecutului pentru persoanele care am devenit astăzi ? Privind înainte am realizat că primejdia uitării mă așteaptă suspicios la colț dacă nu-mi arunc un ochi peste umăr. Și uit mai mereu să o fac. Uit ca o lunatică să-mi întorc privirea la pașii mei care construiesc o minunată vedere. Sunt repezi, agitați, uneori lenți și îngâmfați ce construiesc un mers de leu, alteori un mers de rață. Sunt zile în care ploaia șterge urmele pașilor mei călcați în soare. Și uitându-mă înapoi, văd doar imaginea lor zglobie pe retina ochilor scăldați în amintire.

Ah jurnal, cum trece vremea ! O zi sufăr, două mă vindec, trei suspin și patru mă-nchin la prostia   ce-mi șade cochetă în minte, după care râd și mă bucur de mine. Acum o vară eram un om mai mic, mai neînsemnat și mai fără rost ca niciodată. Dar eram fericită în iluzia mea de a avea totul, adică bucuria unui suflet împăcat cu sine și cu sufletu-mi pereche. Iubeam adierea vântului, iubeam paloarea soar…

Miercuri, ziua 11.

dragă Jurnal,
Să-mi fie cu noroc faptul că voi reveni  zilnic și mă voi confesa ție. Am pierdut succesiunea evenimentelor petrecute din ultimul timp, însă majoritatea sunt legate de sufletul meu pereche.  M-am întrebat cum este posibil ca toate drumurile care te poartă prin lume, să te poarte la brațul   lui?  
Suflete pereche alerte.  Iubirea s-a întâmplat precum un val gigantic. M-a prădat ca un tsunami care devastează coastele Pacificului. M-a înnebunit de dorință, dar mai ales, mi-a curmat suferința pe care aș fi cunoscut-o odată ce planurile mele de viitor erau îndeplinite. Sau mai pe scurt, ce aveam eu în minte să fac cu viața mea. Am scăpat de colivia singurității în care aveam să rămân pe termen nedeterminat. Trăiesc o viață palpitantă și nesigură; pot să privesc la trecutul unui viitor care a murit înainte de a fi dus la bun sfârșit; pot să râd, pentru că mă simt excelent în rolul de pereche; solitudinea ar fi devenit o pacoste; apreciez viața la o formă mai supremă ca oricând; c…

Duminică, ziua 17.

Dragă jurnal,
Simt cum se apropie toamna. Îi simt vântul iute și rece cum lovește în obraji. La orele 8 ale dimineții încă îți îngheață respirația și ochii plâng după soarele torid din vară. Au început copacii toți să fie luați la rost de bruma neanunțată care i-a întors cu susul în jos. Le sunt coroanele  cuprinse  de frisoane care fac din scuturarea frunzelor un dans înecat într-un delir al pasiunii. 
Mă simt sensibilă în această dimineață. Melancolică și prinsă în aceleași mișcări plastice și ritmice ca  cele ale frunzelor. Mă gândesc dacă sunt pregătită să încep adevărata poveste ce se vrea spusă în paginile tale. Până acum m-am lăsat purtată de sentimente mici și mai puțin însemnate, pe care inima mi le transmițea. Semnale slabe ale sufletului- așa le-aș descrie. Adevăratele trăiri sunt ținute captive încă. 
A venit momentul să mă destăinui cu adevărat, jurnalule. Să-ți spun, cu tărie în degetele care alunecă pe coală, că viața m-a surprins cum te surprinde furtuna de nisip în d…