that's all

pam ram pam pam in my life  . . .

Comentarii

von stroeberg a spus…
:) ...
ma...
dove e la pioggia...di maggio...?
dove e finita...?
rosia_lady a spus…
Este ca atunci cand doi oameni privesc amandoi aceelasi lucru si vad ceva cu totul diferit. Unul vede magia, altul constata cu pesimism cat de urata este viata.
29 decembrie a spus…
@ von stroeberg : nu inteleg ce vrei sa spui . . .
Alecs a spus…
Ce faina e poza.. :3
Mădă a spus…
Exactly...that's all.
And I've lost my "optimist" one.
Kiraa. a spus…
e.. hm, sucestiva, cred.
Kiraa. a spus…
sugestiva* ~.~
worsakeend a spus…
Imagini mai bune nici ca gaseai :))
Pioggia d'aprile a spus…
@ rosia_lady,
diferenta dintre cei doi (ca privesc diferit) este de LIBERTATE.
Si am mai scris in cateva comentarii intr-un post anterior (cel din 6 mai) despre libertate.
Chestia cu libertatea nu e o filosofie prea complicata, depinde de fiecare cat de interesat este sa o descopere.
In fine, cam asta e si motivul ptr care nu mai postez pe aici, caci ajunsesem o persoana "non grata" cu perspectivele mele asupra vietii.
Noapte buna tuturor ! :)
Pioggia d'aprile a spus…
@ "Iubirea care dainuie este cea Curata si Libera"
Pioggia d'aprile a spus…
"Freedom doesn't come cheap to any one".
Pioggia d'aprile a spus…
@ printre antecomentatorii mei au scris ca imaginile sunt sugestive.
Da, sunt sugestive, le dau dreptate.
Eu vad o inima care nu este libera (inrobita. Si poate fi inrobita de intristare, de zbatere, inpatimire, pesimism) si o alta inima care este libera( inaripata, optimista, statornica). Diferenta dintre cele doua este de libertate.
Sau iarasi daca am vea doua imagini cu "sarutul" - si le-am privi, iar optica poate fi diferita, in functie de libertatea cunoscuta si obtinuta de fiecare.
Unul in sarut poate vedea latura patimasa, care inrobeste si care daca-i lipseste se perpeleste, altul ar vedea si ar simti in sarut inariparea, umplerea de celalat, bucurie, fericire, iar daca-i lipseste sarutul, nu se perpeleste, ptr ca e deja plin de celalalt, il iubeste. Toate aceste conotatii sunt date de libertatea fiecaruia. Cum isi dobandeste fiecare libertatea? Pai cu greu. Si pe buna dreptate spunea cineva ca Freedom isn't free. Da, ptr ca fiecare trebuie sa depuna un efort personal in cautarea libertatii, jertfirea, efortul personal si apoi trairea ei, a libertatii.

Scuze ca am tot revenit cu aceste comentarii, dar a fost ca o usurare dupa o perioada in care am tot incercat sa port un dialog fara reusita, tocmai diferentelor de perceptie, traire si perspectiva asupra vietii. Scuze inca o data pentru interventie si sper sa nu fi suparat pe nimeni si sa fie luat acest comentariu ca pe o alta viziune asupra vietii.
Pioggia d'aprile a spus…
@ nu este o reteta in cautarea libertatii, dar cred ca totusi dobandirea ei este un efort personal, nu poate altcineva sa depuna efort in locul nostru.
Si mai cred ca sunt UNII oameni care nu pot (nu pot ptr ca nu au capacitatile necesare), sunt ALTII care pot mai mult si atunci cauta, se zbat si gasesc si traiesc si sunt ALTII care pot, au toate capacitatile necesare, dar sunt rapusi de autosuficienta si raman asa, eventual sa faca altii efortul pentru ei.
Imi aduc aminte o intamplare banala, dar edificatoare ca vointa. Eu eram dependenta de TV, de genul ca adormeam si dormeam cu TV-ul. Pana ceva ani in urma, cand intr-o zi m-am trezit ca ma uitam lung la el, l-am luat, l-am bagat in cutie si pus in debara. Si ulterior l-am dat unei persoane care avea nevoie ptr cineva bolnav. Si nici ca mi-a mai lipsit TV-ul, dar si viata mea s-a schimbat. (iata un mic exemplu tangential in care demonstreaza vointa si un efort personal, asa si cu dobandirea libertatii, trebuie gasit si depus un efort personal de vointa, cautare cu insistenta)
Pioggia d'aprile a spus…
@Scuze ca am tot revenit cu aceste comentarii, dar a fost ca o usurare dupa o perioada in care am tot incercat sa port un dialog fara reusita, tocmai diferentelor de perceptie, traire si perspectiva asupra vietii. Scuze inca o data pentru interventie si sper sa nu fi suparat pe nimeni si sa fie luat acest comentariu ca pe o alta viziune asupra vietii. (29 dec chiar poate sa le stearga daca incurca spatiul de postari).
Multumesc anticipat ptr intelegere.
Manoliu ~ a spus…
@29decembrie, buna dimineata.
Am fost de serviciu de noapte si
mai am doua ore si plec acasa.
Am citit comentariile si mi-au placut
toate. De asemenea o sa fac curatenie in biblioteca si o sa
arunc cartile lui Platon a carui
filosofie nu ma caracterizeaza.
Raman credincios ideii lui Freud in legatura cu oamenii pe care ii
intalnesc in drumul meu.
Sunt de acord cu un dialog constructiv decent, care uneste si nu dezbina. Va doresc o zi calda,
frumoasa si ganduri senine!
D. a spus…
foarte interesant :)
Pioggia d'aprile a spus…
@ Manoliu,
scuze, dar nu stiu cu ce te-ar ajuta sa arunci toate cartile lui Platon.
Unde dai si unde crapa (exemplul cu TV era un exemplu banal de vointa)dar in fine, nu inteleg de ce oamenii au nevoie sa interpreteze. Nu inteleg.
Pioggia d'aprile a spus…
@ Manoliu, ce treaba are TV-ul cu cartile lui Platon? Niciuna !
TV-ul iti "fura" timp, iti ia energie, ajunge sa te ingradeasca si oricum nu inveti mare lucru de la Tv, cand poti foarte bine s-o investesti in altceva si prima reactie atunci cand renunti la TV este ca iti dai seama ca nu iti este indispensabil, poti sa traiesti si fara foarte linistit.
In schimb, eu cred ca de cartile lui Platon te poti folosi, chiar un filosof in puscarie (pe vremea comunistilor) a scris o carte " Indem la simplitate" bazata pe filosofia lui Diogene, care a fost socotit filosof nu pentru ca a facut mare filosofie ca Aristotel sau ca Platon, ci pentru ca traia in SIMPLITATE. Singurul lucru pe care il avea in proprietate era o cana de lut pentru baut apa si cand a vazut odata un copilas ca merge la izvor si ia apa in maini si bea asa, a trantit cana "uite, copilul asta e mai intelept ca mine" Si cand a venit imparatul sa-l intrebe ce sa-i faca, cand a vazut ca traieste intr-un butoi si i-a zis: "cere-mi ce vrei sa-ti fac, si-ti fac". "Da-te la o parte din soare, eu vreau sa ma folosesc de razele soarelui" i-a raspuns Diogene.
Hoinara a spus…
Bine ca prima e realista si nu pesimista.:)
Blitzbrieg Bøp a spus…
Draguta imaginea:::...;)
Pioggia d'aprile a spus…
@ fata care aduce ploaia, intreab-o pe rosia_lady si puneti-va de acord "Unul vede magia, altul constata cu pesimism cat de urata este viata". (nu cred ca inima optimista poate fi si pesimista in acelasi timp, pai hotarati-va) inseamna ca 29 dec incurca borcanele sau se plictiseste si le pune la intamplare. Realist nu inseamna musai pesimist, e o deformare de sens, cel realist este si optimist ca isi da seama cum este realitatea (iar in cazul asta ambele inimi poti sa le atribui aceleiasi persoane), oricum alta pe care o vede pesimistul in nuante de cenusiu-negru.

PS. ai ramas acelasi revansist, practic ti-e imposibil.Nu se poate discuta constructiv cu tine.
Pioggia d'aprile a spus…
@ fata care aduce ploaia, repet, pune-te de acord cu rosia_lady care ascris ca ""Unul vede magia, altul constata cu pesimism cat de urata este viata" si pune-te de acord si cu 29 decembrie ca se pare ca ori incurca borcanele, ori se plictiseste si pune lucruri la intamplare.
termenul de "realist" vine deseori deformat si i se aduce o conotatie pesimista, ceea ce este gresit, cel realist este si optimist pentru ca stie cum stau lucrurile in realitate, cele cu adevarat (nu stiu ce conotatie a vrut sa-i dea 29 dec, dar rosia_lady sigur i-a dat-o pe cea pesimista, ptr ca celalalta inima optimista si pesimista nu poate fi in acelasi timp.) Calrificati-va intre voi.
Plus ca i-am mai adresat la un post anterior o intrebare celui care sesemneaza "ochelari de soare" sa-mi spuna si mie ce gust are singuratatea? (si l-as mai intreba daca acest gust vine dintr-o inima "realista" sau optimista).
Manoliu ~ a spus…
Interesant!

Postări populare de pe acest blog

Sub arcadele de fluturi

Sâmbătă, ziua 16. Mă opresc din când în când să privesc în spate