4.3.11

O viaţă lustruită

" În garsoniera ta e lumină de zi. Stropul de ceneşiu de pe marginea obiectelor s-a şters  încetul cu încetul şi milioane de culori ale lumii albe s-au aşternut pe cotoarele cărţilor, pe îmbrăcămintea noastră aruncată aiurea, pe gresia de pe jos, acoperită cu blană, pe măsuţa pe care se află un coş cu cotoare de măr şi un ou preistoric, pe goblenurile naive de pe pereţi. Ai tăcut şi brusc lucrurile au profitat de slăbiciunea asta a ta ca să se repeadă la noi, ca să ne bage degetele în ochi. 
Mă întind, mă simt plin de zaţ. Ce naiba am căutat aici, mă întreb, în Dămăroaia ta, unde şi-a înţărcat dracul copiii ? Unde o să ajung cu prostia asta de legătură cu tine ? Acum nu mai vreau decât să mă duc acasă şi să mă culc, să nu te mai văd niciodată. Eşti moale, epuizată, ai cearcăne cât toată faţa, părul îţi stă zbârlit, tenul tău are pori nenumăraţi, pe care seara îi camuflezi tu cumva, dar acum  . . .

Şi e al dracului de frig în camera asta. Hai, femeie, distracţia s-a terminat. "


15 comentarii:

manoliu spunea...

Draga 29decembrie, Doresc sa sti k sunt aici de atatea ore si nu pot sa dau un raspuns. As putea sa te mint, sa spun :"Bravo,Frumos" si sa inchid usa si sa plec. Dar sunt sincer cu tine si recunosc k ti-am subestimat inteligenta. Povestirea ta ascunde in spatele cuvintelor multe lucruri pe care acum nu le vad. Te rog mai asteapta. Revin.

manoliu spunea...

Am primit ca un flash de lumina cenusie, revelatia tristei realitati. 29decembrie are dreptate cand spune ca nu este povestea mea si nici a dansei dar nici a voastra; este povestea trista a generatiei noastre. Camine de Damaroaia saracacioase, oua vechi si cotoare de mar ale subzistentei; carti tocite de studii universitare; ochi obositi de nesomn si'nvatat; sudentii cu haine pe jos intr-un lehamite amor; si cu diploma'n mana el zice: - "Hai femeie sa mergem pe drumul spre nicaieri" Este cineva de acord cu comentariul meu ?

ink.heart.for.poem spunea...

Cata putere si sinceritate se ascund dupa aceste consoane si vocale. Minunat!

manoliu spunea...

Este meritul tau, 29 decembrie, totdeauna ai atins puncte sensibile ale realitatii de zi cu zi. Iti multumim !

r m spunea...

Ceva e foarte fain aici. :)

Pauza De Tigara spunea...

gen faptuim o fapta si apoi o regretam

Un trup spunea...

Incerc sa-ti urmaresc simbolurile si sa leg idei in minte. Te citesc si te gandesc.

Blair spunea...

n-as putea niciodata sa-ti explic cat de bine ai descris ..

Costea spunea...

Mereu te citesc cu plăcere. :)
Eu am crezut mulţi ani în copilărie că Dămăroia este cartier de nebuni, un mare sanatoriu...

Ana spunea...

imi place blogul tau. ce ciudat, suna atat de simplu si putin haios "imi place asta", dar este o mica si placuta escapada. asa ca da, imi place.

manoliu spunea...

Dragii si dragele mele, eu, k si voi am adus si eu un comentariu de, sa zic asa, alta culoare. Daca ar trebui sa-mi exprim si o alta parere, eu as copia cuvant cu cuvant asa cum a scris Pauza De Tigara. Altfel eu va multumesc si astept ca draguta 29decembrie sa ne comunice la fiecare aprecierea dansei.

29decembrie spunea...

Nu pot decât să vă mulţumesc din suflet pentru că mă citiţi si apreciaţi rândurile mele. Vă sunt profund recunoscătoare, pentru că dacă nu aţi fi fost voi, eu nu aş fi scris, poate nici azi, nici curând.
Sunt mulţumită cu sine când prin cuvintele mele reuşesc să redau sentimente pe care le simţiţi, care vă trezesc memoria şi sufletul, că reuşesc să mă regăsesc printre voi şi că am onoare ca la rându-mi să vă apreciez la adevărata voastră valoare.
Mulţumesc !

Blair spunea...

sti care e faza ? ca nici macar daca ti.as fi povestit trairile mele n-ai fi reusit sa descri atat de bine. felicitarile nu-si mai au rostul, pentru ca (sper) sti cat de mult te apreciez ! asa ca mai bine ma rezum la xoxo muah muah !

29decembrie spunea...

@ Blair : iti multumesc, nici nu stii cat ma bucur ca ti-am gasit blogul, trairile tale sunt si ale mele, intr-un mod indirect.
:*>:D< !!!

manoliu spunea...

Soarele rasare odata cu tine 29decembrie, si primesc cuvintele tale ca o inviorare a inimii,ca o lumina a sufletului in fiecare zi. Iti multumim ca existi !

Joi. Ziua 14;

Dragă jurnal, Scriu acum dintr-odată ! După 2 zile, scriu cu mare poftă de scris. Trebuie să-ți cer sinceră iertare pentru aceste două zi...