13.3.11

Omul romantic III - mai înainte despre elTotul era în armonie, iar ochii îi plângeau. Totul părea că suferă iar trupu-i desfrânat.


Şi-a înăbuşit sentimentele şi năzuia la independenţă şi totuşi a fost iubit. Nu-şi cunoştea nici farmecul înduioşător, nici preţul. Gingaşele mărturisiri pe care le făcea seara în şoaptă sau cele câteva fraze pe care le schimba, cuprindeau uneori mai multe idei decât puteau exprima cuvintele . Adesea, o privire schimbată pe furiş, prin care ne comunicam emoţiile, era ca un poem de o amară melancolie.
Veselia lui naivă înflorea râsul, iar zâmbetul lui ceresc ar fi aurit noroiul. Suferea cumplit când se vedea înconjurat de o milă duioasă.
" Care e femeia, oricât de nevinovată ar fi ea, care nu doreşte să stârnească dorinţa ? " ; nici o idee primejdioasă, nesănătoasă sau chiar îndoielnică nu părea aceasta.

Pentru el, era un  adevăr care întreţinea puritatea minţii.


va continua.

9 comentarii:

Better spunea...

Multumim din suflet!
Iti doresc sa existi cu celalalt suflet al tau mai fericita decat noi sau ,cel putin,la fel de fericita.

29decembrie spunea...

@ Better : si eu iti multumesc :*!

Denisa spunea...

interesant:)

manoliu spunea...

Pentru prima data te aud vorbind atat de frumos despre un baiat. Te felicit si iti urez mult succes!

Pauza De Tigara spunea...

frumos :)

Mădă spunea...

Frumos, frumos.

Aştept cu nerăbdare omul romantic IV.

Jimmy spunea...

superb. continua:)

manoliu spunea...

Imi place 29decembrie! Reusesti ca in doar cateva fraze sa poti aduna la un loc atatea sentimente omenesti, reusind sa imbraci un singur om cu ele: independenta; a fost iubit; farmecul; melancolie; veselie; zambet; suferea; mila sau puritatea mintii. Trebuie sa fii clarvazator sau un bun psiholog ca sa poti caracteriza un om din doar cateva cuvinte. Multe felicitari!

Lilu spunea...

Cat de frumos ai spus , cat de fragil si totusi perfect. Imi place , e chiar reusita si e de un om care are ceva special. :*

Joi. Ziua 14;

Dragă jurnal, Scriu acum dintr-odată ! După 2 zile, scriu cu mare poftă de scris. Trebuie să-ți cer sinceră iertare pentru aceste două zi...