Liber

" . . . La ce mi-ar folosi o statuie care ar rămâne piatră nesimţitoare, când buzele mele cer dragoste şi mâinile tânjesc să atingă fericirea, când inima mea vrea să ia parte la taina lumii ? Nu la zei mă gândesc dorind ca trupul acestei femei frumoase sculptat de mine să fie viu. Urmăresc o răsplată mult mai simplă şi mai măreaţă. Dragostea  . . .
Sunt liber pentru că nu mă tem să iubesc ceea ce va muri. "

Comentarii

Fata cu Cafea a spus…
wow. frumos..incurajant.
ivoire a spus…
wa, ce aspect avem;))
Eqinn0xx ~ a spus…
foarte frumos!
elena a spus…
frumos, foarte frumos :X
e scris de tine sau e dintr-o carte citita?
Pioggia d'aprile a spus…
“Din doua baloane de cauciuc transparent, cumparate din mana conducatoare de astri multicolori a vanzatorului de baloane, unul a crapat. Evenimentul s-a produs neasteptat, ca la toate lucrurile umflate si trecatoare. A pocnit o data si copiii si-au intors capul, cu impresia ca cineva a “mancat din palma”. De sus coboara o sfoara fara suflet, cu o zdreanta de cauciuc spanzurata de ea. Orice dialog ramnea zadarnic. In ochii lui se rosteau lacrimi dramatice si un geamat ii rupse gatlejul subtire. Cu ce se poate inlocui un om? Cu nimic. Si mai putin un balon. Primul tau balon pleznit. La 4 ani este prea devereme. Lacrimile tale vin dintr-un punct al iluziei, care va izvorai de aici inainte intotdeauna. E simplu inceput si fii multumit, ca, murind, balonul a pleznit. Se mai gaseau in inima o voce si un entuziasm. Baloanele tale viitoare, cele mai multe, se vor dezumfla, fara zgomot, fara sa bagi de seama, decat in momentul cand, numarindu-ti ațele, cele mai multe vor atarna jos, tarate moale de o punga goala. Asemenea baloane nu se vor mai putea umfla niciodata, caci nu va mai fi vant.

Experienta - de existenta careia o sa afli atunci cand nu vei mai avea ce face cu ea – recomanda rabdarea, exact pentru timpul dezumflarii si pocnirii baloanelor colorate. Iti vine extreme de cumplit sa asimilezi aceasta idee, dar ea se cheama intelepciune, tot un balon, care crapa mult mai des decat baloanele de guma. Fa-te de pe acum intelept, de la o varsta cand in loc de javra limba ta peltica rosteste vahza si cand gura ta intortocheata pronunta jivazi drept vizavi. Caci intelepciunea adevarata e mai bine sa fie peltica prunceste decat complicata, in silabele ei dure, de gangaveala termenului marilor intelepti.” (Arghezi)
Pioggia d'aprile a spus…
@ fragmentul anterior este extras dintr-o carticica de versuri si proza de Arghezi, carticica primita de la invatatoarea mea.... si acum... pe cand mai merg pe acasa, imi cuprinde obrajii si mi-i saruta parinteste si imi zambeste si vorbim.
Kiraa. a spus…
e frumos sa nu-i fie frica. :) dar cand tinem la ceva sau iubim, de cele mai multe ori uitam ca acel ceva moare.
ah, si mai este un sentiment dragut. ala cand stii ca iubesti cum poti mai bine si nu ti se cere mai mult. >:d<
Pioggia d'aprile a spus…
@ Kiraa,

cand cineva "joaca" corect de la bun inceput, nu i se va cere mai mult , daca NU joaca corect, DA, ti se va cere exact ce ai "mimat", iar daca nu poti sa "dai" apare coruperea, despartirea si implicit suferinta. Suferinta este consecinta trisarii. (si nu ma refer la vax albina bunuri de uz imediat- masini, case si alte asemenea, ci iubirea aceea inteleasa de amandoi la fel, de la inceput pe care nu ai putut s-o dai, trisand-o).
Trubadurul Vesel a spus…
toti vom muri si tot din jurul nostru se va stinge .,... dar nu inseamna ca nu trebuie sa mai iubim :) .. frumos!
Pana la urma si noi murim:]. Ce? Pe noi sa nu ne iubeasca nimeni? Fara fricaa... cu tupeeu!:]]
Pioggia d'aprile a spus…
@ si mai este o chestie Kiraa, atata timp cat unui om ii dai mura in gura explicatii, dar clare, limpezi si face acelasi, exact aceleasi lucruri. Lasitatea, nu discuta cu tine direct, evita dialogul, ci scrie in alta parte, si chiar acum, azi, si acolo va teoretizeaza pana nu stiu la ce concluzie va ajunge. Si atunci te gandesti ca oricat de bine ai fi intentionat, nu ai cum, pentru ca sunt doua drumuri paralele care nu se vor intalni niciodata. Lipsa de comunicarea, lasitatea, nesinceritatea, lipsa experientei si foarte multa incapatanare. Dar cel mai mult tind sa cred lipsa comunicarii, nesinceritatea, ORBIREA. Unele lucruri se bazeaza pe experienta si revelatie si capacitatea de perceptie, nu pe abstractizari si teoretizari.
Eu am cunoscut un om, care, atunci cand ma privea, simteam ca dragostea lui ma topea, ma coplesea, acel om nu mi-a zis nicicand ca ma "iubeste", ci m-a iubit. Am cunoscut Iubirea, nu e "vina" mea daca am cautat si mi s-a revelat si pot s-o recunosc azi si pot sa fac distinctie intr-o iubire si o pseudoiubire.
Issa a spus…
superb:x
Julieta a spus…
frumos, frumos, frumos
parca imi aduce aminte de pygmalion si galateea...
Blitzbrieg Bøp a spus…
De aceea mi se pare superb, nu foarte superb:
Când stai și te gândești, câteodată adevarul poate fi dur, bineînțeles, nu pentru toată populația îmbracă în blugi și decolteu adânc cu autobronzantul în buzunar. Ca sa o iau pe partea sentimentala și sa redevin zâna făcătoare de minuni, privim partea feminina care spera ca o sa îl întâlnească într-o zi pe Făt-Frumos, nu pe "fizz" într-o mașină decapotabila neagra cu geamuri fumurii::...
ochelari de ploaie a spus…
dragoste... imi pare cunoscut cuvantul...
frumos ai scris...
TED a spus…
frumos.
Gabryel Cotabitza a spus…
@Pioggia d'aprile,
Mai ma aburesti mult cu Arghezi
si cu baloane sparte? Desteptule!
Pauza De Tigara a spus…
Adevarat graiesti, nu avem nevoie de statui de piatra langa noi pentru ca opreste dragostea
Hoinara a spus…
Iar e ziua mai frumoasa cand citesc c emai scrii...:)
ღAzucenaღ a spus…
Si totusi daca ai afla ca ceea ce iubesti va muri peste putin timp ,atunci iti va fi teama ca vei mai iubi si altceva si totusi toti iubim ceva ,suntem creati din iubire si avem nevoie de ea ca sa ne alimentam ,dar pentru a o primi trebuie sa o si oferim.
Giulia. a spus…
Wow,superb <3 !
:x
aliz a spus…
Ceea ce mi se pare incredibil şi ceea ce cred eu că onorează o fiinţă este capacitatea acesteia de a iubi fiind conştientă de longevitatea şi de sfârşitul oricărui lucru care ţine de talentele sufletului . Mi-ar plăcea să aflu de unde e citatul , te rog . :*
Lilu a spus…
Sunt liber pentru că nu mă tem să iubesc ceea ce va muri. " Cat de bine ai zis'o! >:D<

Postări populare de pe acest blog

Sub arcadele de fluturi

Sâmbătă, ziua 16. Mă opresc din când în când să privesc în spate