19.4.12

o îmbrăţişare de gânduri

îi priveam cutele stridente ale pielii aflate sub povara vârstei, îi priveam buzele crăpate de vântul nebun de-afară, îi priveam, în fine, întreg chipul blând şi nu mă puteam gândi decât la fericitele şi puţinile momente de bucurie din viaţa sa şi la mulţimea necazurilor la care îi fusese supusă inima.
totuşi păstra, in pofida greului năucitor, calmitatea în glasul său profund şi strălucirea ochilor căprui, care, dacă ar fi fost altcineva, s-ar transforma în gol, absenţă şi răutate sufocantă.
îmi amintesc fiecare gest pe care-l făcea atunci când îmi vorbea despre animale, cum vorbea de iepure şi sărea ca ars din scaunul tapiţat şi ros de timp şi ţopăia pueril pe duşumeaua zgomotoasă. la vârsta lui, bătrânii se plâng de dureri groaznice, însă el, se bucura de fiecare moment pentru a-l elibera pe tânărul firav şi rebel totodată de acum 35 de ani.

11 comentarii:

Andrei Robert spunea...

Trist, ca totusi nu a mai ramas nimic!:|
Imi place titlul, si o sa iti cer, daca vrei, daca pot compune si eu ceva cu acest titlu...

29 decembrie spunea...

@ A.Robert: sigur ca da, poti imprumuta titlul.

Joanne spunea...

Singurul motiv pentru care nu imi plac fragmentele acestea de proza este acela ca tot ceea ce scrii este prea bun pentru a fi doar niste postari. Scrii minunat, si ar fi perfect daca toate acestea ar face parte dintr-o carte(pe care as fi incantata sa o citesc).... Oricum, nu imi pierd speranta... :)

29 decembrie spunea...

@ Joanne: multumesc frumos,sper si eu ca intr-o zi sa se realizeze visul asta..
>:d<

Pauza De Tigara spunea...

Un astfel de om poate schimba sensul vietii tale...

L. spunea...

Îmi place la nebunie felul în care descrii!

Ioana spunea...

mereu ramane ceva, chiar si un dor...

Ghost Painter spunea...

Frumos... Batranetea n-ar trebui sa existe. Batranetea ar trebui sa fie doar... o figura de stil, atunci cand incercam sa descriem pe cineva intelept. Si deasemenea nici n-ar trebui sa murim. Nu de batranete, cel putin. Dar...e deja prea mult...:)) Anyway, minunata postare!

Jimmi spunea...

n-ai idee cum m-a atins asta..chiar imi rodeam rusinea ca n-am mai trecut demult pe la tine, si acum...pft,textu asta mic m-a zdruncinat. mare lucru in vorbele tale.
mi-ai lipsit. ce mai faci?

£.uzu spunea...

foarte frumoasa descriere.

iulia spunea...

Trist cand sunt doar cateva momente fericite...si invers proportionale cu cele triste.

Joi. Ziua 14;

Dragă jurnal, Scriu acum dintr-odată ! După 2 zile, scriu cu mare poftă de scris. Trebuie să-ți cer sinceră iertare pentru aceste două zi...