Din viaţa unui femei singure

"  Intră în blocul urât mirositor, descuie uşa ei vineţie, încuie la loc, îşi scoate blana şi cizmele şi se aşază pe patul nefăcut. Îşi aprinde o ţigară şi rămâne cu ochii în gol. Mă aproprii foarte mult de ea şi văd, precis, ca într-un documentar ştiinţific, cum se formează boaba de lacrimă în ochii ei, cum creşte, sprijinindu-se de marginea lucioasă a pleoapei de jos, cum alunecă de-a lungul obrazului, pe lângă nas, şi pică apoi, scânteietoare, pe ceaşaf.
Înainte să termine ţigara, se ridică şi deschide un dulăpior al bibliotecii. Scoate de acolo un vraf de foi gros de o palmă, acoperite cu un scris mărunt. Le trânteşte pe pat, scoate un pix şi începe să scrie cu înfrigurare în continuarea unei pagini rămase la jumătate. Scrie deja de un sfert de oră, când, cu un trosnet de sfârşit de lume, coaja oului de pe masă plesneşte şi din el se ridică Himera, umplând camera cu ţipătul ei de balaur, cu ghearele ei de leu, cu aripile imense de liliac. Se întinde triumfătoare deasupra ta, te umbreşte cu totul, pe când tu, înfrigurată şi brusc chircită, minusculă, continui să scrii cu îndârjire : " nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu  nu nu nu nu nu nu nu  nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu  nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu nu "

Renunţi şi ne apucăm să facem patul. Apoi ne dezbrăcăm ( tu, ca întotdeauna, te schimbi în baie şi apari, pudică, în capotul cu flori stacojii pe sub care, spre mereu reînnoita mea dezamăgire, nu mai porţi nimic ). Eu sunt de mult sub imensa pilotă când intrii şi tu în pat şi te lipeşti imediat de mine. "

Comentarii

Unknown a spus…
cat de mult poate sa-mi placa ultima parte. <3
Unknown a spus…
Observ că cele două texte, scrise din privința unui bărbat și a unei femei, singuri... sunt între ghilimele. E interesant să afli câteva secvențe din viața lor, a oamenilor... dar sunt preluate de undeva, sau le-ai compus tu? :)
Andreea a spus…
Minunat. Doamne, îmi place spre nebunie. Mă regăsesc, da da...
Îţi mulţumesc şi te iubesc cum scrii puţin despre mine fără să ştii...>:D<

p.s. Unde ai dispărut?
29 decembrie a spus…
@ Blair : ma bucuuur ca iti place.;x

@ Deniza C. : ideea si titlul sunt ale mele, textele sunt extrase de undeva,cu mici modificari :D, de aceea se si afla intre ghilimele. mi s-au parut foarte faine si pe gustul meu.

@ Andreea : >:D<. ahh :-s, dar nu am disparut, cand ma ocup de teme, invatat si citit cate o carte nu mai intru :)), sunt doar la zi cu publicatul. dar poate poate, in seara aceasta :> :)) imi voi face aparitia.
Rosaline a spus…
"Rem", nu-i asa? Minunat, si mie mi-a placut la nebunie cartea asta, iti multumesc ca mi-ai reinviat amintirile.
29 decembrie a spus…
da :*
Trubadurul Vesel a spus…
cred ca o sa citesc si eu .. m-ai facut curioasa :D e superb :*
Pauza De Tigara a spus…
o femeie singura se regaseste in detaliile tacerii..frumos:)
Father a spus…
Lui Denisa C~ Draga denisa, aceste secvente fac parte din viata noastra a orcarui om normal. Astazi de Valentine's Day, draguta 29Decembrie a dorit sa ne ofere un lucru pentru care, poate, este singura bucurie a vietii. 29Decembrie, noi iti multumim, mai mult astazi,ca incerci sa ne faci viata mai frumoasa~ Te Iubim!
Unknown a spus…
Dragă Manoliu, în primul rând mă numesc Deniza! În al doilea rând, îmi pare rău că te-a deranjat atât de tare comentariul meu. Eram curioasă dacă este scris de ea... dacă îi aparțin ideile... dacă vrea să scrie o carte, sau eu știu... (eu nu am citit cartea asta, dar o să o caut). Asta nu înseamnă că mie nu-mi place...!
Father a spus…
Draga Deniza C, cand am scris numele, deja lista de comentarii urcase si comentariul tau nu se mai vedea, si nici nu m-a deranjat cu ceva comentariul tau. Imi place sa citesc si comentariile. A fost un punct de vedere al meu si imi dau seama ca am gresit. Te rog mult sa ma ierti.
Unknown a spus…
E bine că recunoști... deci scuzele-ți sunt acceptate.
Father a spus…
Multzumesc din inima!
29 decembrie a spus…
>:D< sa fac un forum?:))
Hordy a spus…
Şi ştii destul de bine că nu îmi place să tragi toată pilota pe tine, şi nici să îţi pui tălpile reci de pe gresia din baie direct pe pulpa mea. Dar tu femeie dragă mie ştii că orice privire mi-ai trimite, eu îmi voi aminti cât de norocos sunt că eşti mereu sub pilota mea.
Şi adormim aşa privindu-ne în ochi, cu mâna mea sub sânul tău stâng şi înainte de a închide rând pe rând micuţii ochi îmi vine ca să sar în sus să urlă, să mă zbat, să cânt, să plâng cu gura pân' la cer să râd că fato tu, tu eşti Himera ce în fiecare seară pe uşă ca să vină o aşteptp.
29 decembrie a spus…
imi place versiunea ta, e frumoasa si intima.:)
Rosaline a spus…
un fragment din "rem"

Postări populare de pe acest blog

Sub arcadele de fluturi

Sâmbătă, ziua 16. Mă opresc din când în când să privesc în spate