1.8.11

Destin unic

unora destinul nu le mai propune nimic, unora, destinul le e doar soartă şi altceva nimic . . .  trăiesc pentru a lor viaţă, mâncând pentru a trăi, stând pentru odihnă şi altceva nimic  . . .
ce nu văd eu e traversarea sufletului dincolo de podul pământesc pe cel ceresc; şi ce blesteme se abat pe-a lor coroană şi suflete se vor pierde-n sclipiri, iubirea, admiraţia, elanul vieţii necuprins, toate au să piară; şi la ce bun un destin dacă nu să lupţi împotriva lui, să-l întreţii viu ca pe spiritu-ţi de foc, să-l iei şi să-l învârţi în tainele iubirii, în ale amăgirii, să dai iubirea altuia, n-o ţine pentru tine.
la ce bun un destin, dacă nu îl faci unic ?

16 comentarii:

Maia spunea...

si cum sa fie unic cand noi il vrem pe-al altcuiva.

Denisaaa spunea...

Foarte adevarat ce ai scris!:|

Torden spunea...

...mmm :)... beautiful...

Teona spunea...

weee ce-mi place testoasele alea care se tin dupa mouse! abai acum le-am descoperit:))) aveam o obsesie pentru testoase cand eram mica... mai in ultimul timp sunt asa confuza in legatura cu subiectul pe care-l abordezi incat nici nu-l mai intorc pe toate partile in mintea mea...mi se pare cat se poate de simpla cautarea asta parcursa de sufletul meu...un pic de noroc, sa gasesc lucrul ala duap care tanjeste fiinta mea...si noroc sa nu trec pe langa el..neh?

Iulia Kelt spunea...

:)

DINOeverest spunea...

Traieste din plin, pas cu pas...rar, sa nu ratezi nici o clipa...trece-ti destinul prin toate starile si apoi imbratiseaza-l, caci e al tau si e unic, la fel ca toate celelalte...

Lorelei spunea...

extraordinar sfarsitul.!
ce viata e aia care nu aduce nimic nou, nimic unic, ce ramane-n urma ei?...

Rebeca C. spunea...

Mult prea adevarat, chiar. Iar expresiile sunt minunate!:*

fatacareaduceploaia spunea...

Pai daca ne-am face toti destinele unice,n-ar mai avea nimei un destin banal...ar fi prea frumos

Irina Constantin spunea...

Ce este un destin trait doar prin chestii trupesti ? Un rahat...

Lamaitza spunea...

Pentru că lumea este deseori naivă și nu se mulțumește cu c au deja, ei vor mai mult, vor un destin pe care îl au alții

Torden spunea...

"...şi la ce bun un destin dacă nu să lupţi împotriva lui"
... iti place sa mergi impotriva curentului :)?

BLUE FOX spunea...

Foarte frumos si adevarat!:)*Blue

Suflet de curva spunea...

destinele sunt cam la fel de...tragice . asa ca...

rosia_lady spunea...

frumos...destinul trebuie sa il faurim noi....eu sunt de parere ca destinul e asa cum il construim noi...si niciodata nu trebuie sa il copiem de la altii..sa traim unic..

Jimmy spunea...

ok,încep cu începutul. muzicalitatea acestei postări este extraordinară, +o cromatică a metaforelor nemaipomenită. dar în legătură cu subiectul, nu știu în ce măsura pot fi în totalitate de acord cu tine. eu nu cred în "destin". dar să știi că în "unic" cred :)

Joi. Ziua 14;

Dragă jurnal, Scriu acum dintr-odată ! După 2 zile, scriu cu mare poftă de scris. Trebuie să-ți cer sinceră iertare pentru aceste două zi...