Adio-ul

Imagine
Ce pot să-ţi dau eu ?
Un trup arzând de viu 
O minte nebună, febrilă
Ochi ce dau de înţeles diafana lumină 

Unde voi ajunge prin lunga dibuire a sufletului-ţi şovăielnic ? Mă întreb . . . sunt prea aproape, prea de murire? Ţi-e sufletul în floare  ori ţi-e dor de înflăcărata-mbrăţişare ?
Pretinzi că-mi ştii de frică, tu pui de cerşetoare, odată negând, taina dispare. 

Când stele se lovesc pe cer, în mintea ta se întâmplă un măcel. Tâmplele nu-ţi mai rezistă, mâini şi buze se strivesc de-al robiei tău trecut.
Eşti obosit, şi-al tău trup ce din lacrimă născut, devine acum totul ceţuri sfâşiate de vânt. Te credeam a mea eternă iubire, a mea vastă plutire. 

Te-ai dovedit, ca într-o geană, una câte una căzând, purtând lespezile negre amintiri, să fii cel care sensibilul meu suflet mi l-ai nimicit.

Suntem fii Lui, şi tu şi eu . . . nu ştiu care dintre noi a fost mai truditor. Dar gloria se-nalţă şi tu n-ai s-o vezi, eşti prea muşcat de lupte ale sânului femeiesc. Privirea-ţi va fi albă, pielea străb…

Femeile trec mai ușor peste despărțiri dacă umblă împreună

Nu ca o frăție, dar ceva care să semene cu. A existat de multe ori un bărbat care să-ți monopolizeze viața socială. De cele mai multe ori, te trezeai înfășurată în giulgiul corupt al vieții lui sociale, încetai să mai ieși cu prieteni și cunoștințe de-ale tale, în favoarea timpului petrecut cu el. Și asta pentru că noi femeile avem un spirit al sacrificiului bine conturat, care ține cont doar de împlinirea ta cu el.
Cu el la o bere, cu el la shopping, cu el în vacanțe, cu el în minte, cu el în suflet, cu el omniprezent.
Dar el nu mai e. Gata cu amabilitatea de a merge cu tine undeva, gata cu expresiile acre și certurile, gata cu pudrările de afecțiune. Acum ai tot dreptul să te simți nelalocul tău și să colectezi priviri admirative ale bărbaților și pe cele geloase ale femeilor. Se zice că în spatele unui bărbat puternic, se află o femeie. De ce locul femeii e în spatele bărbatului și nu e lângă, în dreapta, în stânga... Locul femeii e pe un piedestal, iar condiția ei este aceea de bibelou, el trebuie doar să aibă grijă să nu cadă de acolo . . . să se spargă. 

Ne trezim dintr-o despărțire cu fața lungă, pentru că  evident nu ne-a mai adus nimic bun, și privim dezorientate și îngrijorate la momentele când aveam compania lui. Dar asta chiar nu mai contează acum. Ce face, cu cine e, se vede cu altele, oare se mai gândește, oare oare oare . 
Oare e mai bine pentru tine ca femeie să-ți prelungești așteptarea, să-ți secționezi inima cu întrebări și să-ți decolorezi ochii pentru un bărbat special croit pentru viața altcuiva ? Nu. Dar o faci. 
Uiți că nu ești singura, că există atâtea femei care suferă în tihnă, femei care se străduiesc să nu mai fie prinse într-un labirint întortocheat al dragostei de trupuri, femei care răzbesc să se depășească. 

Femeile trec mai ușor peste despărțiri dacă umblă împreună. Cele mai frumoase seri, după ce ai terminat cu hărmălaia din casă, care îți crease o stare puternică de tulburare psihică, sunt alături de fetele tale. Ele te fac să râzi cu poveștile lor de iubire, te determină forțat să conștientizezi că există boi pe lumea asta și mai răi decât a fost al tău, care înșală, părăsesc, trag țepe și dau bir cu fugiții din viața ta când ți-e lumea mai dragă. Există viață și după ce ai terminat-o cu el, doar că munca grea ține de faptul că trebuie să o reiei de la momentul în care te-ai pișat pe ea- momentul în care ai ales să iubești orb ceva ce acum nu mai e palpabil. Ceva ce niciodată nu va mai fi lângă tine, în timp ce prietenele vor fi tot în punctul de unde ai plecat. Important este să le aduci împreună și să vă construiți palat de vise, nu să vă zidiți singure temnițe ale singuratății. O femeie zâmbește abia după ce a scăpat de povara vinovăției și a reproșurilor. Iar pe astea două, nu le poate pricepe decât o altă femeie.

Femeile trec mai ușor peste orice, dacă ar rămâne împreună. Chiar și atunci când iubesc un londonez crispat și rece, un italian gotic, un soț desfrânat, un bărbat oarecare.


                                                        sursa foto: weheartit.com

Comentarii

Alexandra a spus…
Nici nu stiam ca ai blog, ma apuc acum sa te citesc!! Mi-a placut asta cu londonezul, son of a bitch :)))))))) Hoes over bros!! Te pup

Postări populare de pe acest blog

La botul calului

Eu Tarzan, restul Cita

Am calități. Societatea are defecte