21.4.15

Ocupat

Sună cunoscut când nu-ți stabilești prioritățile din timp și nu atribui sistematic din timpul tău, celor care cu adevărat contează. Ocupat e o scuză, e un timp mort în care niciunul dintre noi nu ne spunem nimic, dar ne vorbim prin gânduri.
Frustrarea intră în acțiune când ceea ce-ți dorești și crezi că e favorabil pentru tine, devine prompt absorbit și cuprins de activități știute doar de persoana în cauză. Și te întrebi cum își poate distribui și concentra energia asupra altor evenimente, iar asupra întâmplărilor remarcabile de la început dintre voi doi se așază negura, ca aburii de apă care plutesc în aer, aproape de pământ, tulburând transparența aerului.
Ocupat distruge echilibrul atunci când celălalt e liber și devine singurul autor al poveștii voastre, pentru că evident, colaborarea a fost ruptă. Contractul s-a terminat, dar nu în termeni amiabili, pentru că celălalt a fost ocupat să-și facă simțită prezența la căderea de comun acord. Și mai rău, nu și-a trimis nici mediatorul care să negocieze pentru el. Pare că a intrat în pământ, că se ascunde sub soare și nutrește ceva.
Ocupat e răspunsul pe care-l primești și când bați în ușa toaletei, vine cu aceeași intensitate și rapiditate ca fasciculul de lumină. Suntem atât de risipitori cu timpul nostru, încât părem ocupați, părem că știm totul, dar în fapt, știm multe lucruri despre puține lucruri. Dar să nu uităm că atunci când cineva ne închide o ușă, altcineva ne va deschide o fereastră.
Pentru că întotdeauna cineva va fi ocupat, iar altul va fi disponibil și va deschide ușa în timp ce aerul curat intră pe fereastră.
sursă foto:weheartit.com

fragment din Jurnal

Mi-am petrecut copilăria, pe maidan, în nopti calde de vară târzii și cu pământ între degetele de la tălpi și palme negre. Aveam 11 ani și iubeam cartierul, poveștile de groază în seri prăfuite de un aer secetos, mijita, înghețata la cornet-vafă și sucul de la dozator. Și să mă rostogolesc pe iarbă, în parc după o lungă partidă de gropicica, cu două-trei monede în buzunar când câștigam. Eram tunsă castron și nu purtam decât pantaloni și tricouri largi, pentru că eram cu patinele în picioare chiar și când ploua. Memoram două poezii ca să ies pe ușă afară și niciodată nu simțeam foamea. Când îmi era sete, mă duceam la colț de bloc și ceream un pahar de sifon, doar ca să nu mă duc acasă. Mama mă căuta printre blocuri că nu erau telefoane și mă găsea întotdeauna numai prin metode și căi doar de ea știute. O auzeam de pe terenul de la școala când țipa după mine. Azi, avem telefoane, avem minute și nu ne căutăm. Nici nu strigă după mine, dar știu că mă poate găsi oriunde m-aș afla. E magică, e ca un vraci al timpurilor moderne care și-a păstrat trucurile de control. N-are mătură, dar antene parabolice are sigur.

3.4.15

Fotografia asta vorbește de la sineDragilor, trebuia să împărtășesc cu voi priveliștea asta din balconul meu, în timp ce-mi beau cafeaua. Enjoy it.
Love, G.

2.4.15

Un bărbat inteligent știe ce vrea când o femeie inteligentă știe cum să ceară

Amândoi vor același lucru. E clar, dar care dintre cei doi cere primul ? Instrumentul ăla magic de se numește inteligență te ajută să străpungi mentalul celuilalt precum acul ajută seringa să străpungă pielea. De ce mint bărbații inteligenți în legătură cu ceea ce își doresc ? Motivele sunt infinite, dar toate pornesc dintr-un punct comun- incapacitatea femeilor de a intui care sunt adevăratele motive pentru care el se vede cu tine. Confirmându-i un adevăr valabil doar pentru tine, el ca bărbat va ști mai departe cum să-ți direcționeze comportamentul și gândirea în așa fel încât adevărul lui va deveni cel universal acceptat. Subtilitatea e o armă puternică, dar controlată de mâinile nepotrivite, era va părea meschină. Și chiar banală pentru că nu va avea efectul râvnit, ci va acționa în sens invers, spre dezavantajul tău. Sunt bărbați care cer direct, dar aceștia sunt minoritari. Majoritatea dintre ei vor încerca să te scalde în ape limpezi, dar adânci. Și dacă nu știi să înoți cum trebuie, vei sfârși plutind la suprafață, în derivă. Și culmea,nu vei fi salvată de un echipaj de marinari chipeși. Colacul de salvare ți-l aruncă tot el și din principiul reciprocității, vei rămâne fixată pe ideea că ți-a făcut un favor, iar tu va trebui să i-l întorci cândva. Ține minte că dacă mergeai la cursurile de înot de la început, acum nu mai ajungeai în impasul ăsta. Care dintre voi doi deține pârghiile controlului încă de la prima întâlnire, ăla va arunca colacul de salvare celuilalt.
E un adevăr valabil faptul că toată lumea face sex. Dar până să ajungi în patul cuiva, fă pași mici. Nu salturi. Decât dacă ceri banii înainte, atunci se înțelege. Dar nu discutăm de tipul femeii salariate. Cere și ți se va da. El nu o să-ți ceară, ci o să-ți stimuleze imaginația iar  tu îi vei da. Și de aici intervine autoritatea care înclină balanța. Lanțul cererii va fi egal cu cel al ofertei întotdeauna, pentru că nu te vei putea eschiva să nu faci pe plac clientului. E o chestie simplă de marketing să produci doar ceea ce poți vinde. El va provoca atât de multe stări afective, încât vei fi determinată să-i satisfaci fiecare cerință.
Când tu, femeia, dezvolți suficientă acumulare de neuroni, vei ști că cererea ta va fi aprobată și vei ajunge să vinzi tot ce procesul de împerechere a neuronilor tăi dorește. Iar el nu va avea altceva de ales decât să înghită și să pape tot.


Joi. Ziua 14;

Dragă jurnal, Scriu acum dintr-odată ! După 2 zile, scriu cu mare poftă de scris. Trebuie să-ți cer sinceră iertare pentru aceste două zi...