Alfa și Beta

Pe cine nu lași să moară . . .  nu te lasă să trăiești. Dar putem trăi cu prezența fantomelor celor pe care i-am lăsat să moară ? Și dacă da, cum ?
Cum facem să depășim momentele în care am ales să ne detașăm complet de o persoană a cărui univers se împreuna cu al nostru, formând un singur tot ?  Când pleci, iei ceva cu tine din acest tot sau lași universul comun să moară odată cu persoana respectivă ?
Viața  ne învață că iubirea nu  reprezintă singurul combustibil care ajută la funcționarea cuplului. Și că pe lângă revizii tehnice comportamentale și atitudinale, o relație funcționează la fel ca un autoturism. Pentru a transforma energia chimică a combustibilului în energie mecanică, mașinăriei nu-i este de ajuns doar caroseria. La fel cum relației nu-i este de ajuns doar dragostea dintre două persoane, pentru a transforma două lumi paralele într-un univers comun. Mecanismele de funcționare ale unei relații sunt la fel de enigmatice ca cele ale autoturismului pe care-l conduci:  le știi, pentru că ai devenit de-a lungul experiențelor un mic inginer mecanic, care știe când i s-a spart baia de ulei, fie nu ai habar de ce se află sub caroseria mașinii tale, dar încerci să-ți dai seama de ce nu mai funcționează, sfârșind într-un service auto.
În relația de cuplu, unul este inginer mecanic, iar celălalt un novice. Inginerul mecanic ocupă poziția alfa, în timp ce partenerului său îi revine poziția beta.
Atunci când alfa și beta se despart, desfigurând un univers coagulat printr-un Big Bang al iubirii, este destin sau este propriul arbitru? Și dacă este propriul arbitru, atunci cine preia din universul celuilalt tainele mecanismelor ? Alfa de la beta sau beta de la alfa ? Ori mai bine zis, cine a fost primul, oul sau găina ?
Universul în care trăim cu toții s-a extins cu o viteză inimaginabilă, pentru ca mai apoi mișcarea de extindere să scadă treptat, lăsând loc formării particulelor de materie.  Universul alfa-beta a succedat procesului de formare al universului general, lăsând loc îmbunătățirii celor două lumi paralele inițiale. Atunci când inginerul mecanic și novicele redevin celibatari, universul căruia dintre ei este mai superior decât era la momentul Big Bang-ului ?
Sau mai bine zis, poate deveni novicele un inginer mecanic atunci când părăsește universul comun ori rămâne în poziția beta pentru tot restul vieții, doar pentru că există service-uri auto ?

                                          source:http://alphamaletraits.blogspot.ro/2015/09/alpha-male-quotes-don-draper-quotes.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sub arcadele de fluturi

Sâmbătă, ziua 16. Mă opresc din când în când să privesc în spate