Tu cat de bogat esti ?

Se spune ca este greu sa-ti deschizi sufletul dupa ce a trecut mult timp de la intamplarea care l-a marcat. Dar nu imposibil.
Probabil zilnic avem parte de evenimente care ne uimesc si care isi cauta loc pentru a-si lasa amprenta in sufletele noastre. Ar trebui sa ne ascundem, sa fugim si sa ne acoperim ochii in fata lumii ? E si asta o cale, dar e cea mai usoara. Si pana la urma, alegi sa porti ochelari protectori tot timpul sau cateodata preferi sa infrunti jungla realitatii ?
Sincera sa fiu cu voi, aleg infruntarea. Si nu ca mi-ar face o deosebita placere, ci pentru ca asa sunt eu, iar confruntarile ma definesc. Fie vorba de un cersetor sau de un copil descult in fata unei covrigarii, ma implic. Si-mi dauneaza. De fapt, ma afecteaza fiecare fapt pe care societatea il marginalizeaza si il considera un mizilic.
Ne vrea societatea umani ? Nicidecum. Practic ajungem sa facem parte dintr-un proces al rationalizarii societatii, al mcdonaldizarii ei. Cola, fanta sau sprite ? Un ceai va rog si nu din ala din tonomat, la ibric nu aveti ? N-avem timp de astea, domnisoara.
Tocmai aici e problema, consideram ca avem timp. Avem timp sa mergem la facultate, dar cand ne lovim in drum spre ea de un eveniment, acceleram pasul pentru ca nu vrem sa intarziem. Avem timp sa mergem la lucru, dar in pauza de masa halim grabit un meniu si restul il aruncam. Pentru ca nu avem timp sa cerem sa ni se puna la pachet pentru a oferi cersetorului si lui o masa.
A oferi oamenilor din timpul tau e o comoara. Tu cat de bogat esti ?

Comentarii

Unknown a spus…
Eu niciodata nu zic ca am destul timp...
Pauza De Tigara a spus…
Uneori nu am, alteori am, iar cand am chiar l-as imparti cu ceilalti

Postări populare de pe acest blog

Sub arcadele de fluturi

Sâmbătă, ziua 16. Mă opresc din când în când să privesc în spate