Adio-ul

Imagine
Ce pot să-ţi dau eu ?
Un trup arzând de viu 
O minte nebună, febrilă
Ochi ce dau de înţeles diafana lumină 

Unde voi ajunge prin lunga dibuire a sufletului-ţi şovăielnic ? Mă întreb . . . sunt prea aproape, prea de murire? Ţi-e sufletul în floare  ori ţi-e dor de înflăcărata-mbrăţişare ?
Pretinzi că-mi ştii de frică, tu pui de cerşetoare, odată negând, taina dispare. 

Când stele se lovesc pe cer, în mintea ta se întâmplă un măcel. Tâmplele nu-ţi mai rezistă, mâini şi buze se strivesc de-al robiei tău trecut.
Eşti obosit, şi-al tău trup ce din lacrimă născut, devine acum totul ceţuri sfâşiate de vânt. Te credeam a mea eternă iubire, a mea vastă plutire. 

Te-ai dovedit, ca într-o geană, una câte una căzând, purtând lespezile negre amintiri, să fii cel care sensibilul meu suflet mi l-ai nimicit.

Suntem fii Lui, şi tu şi eu . . . nu ştiu care dintre noi a fost mai truditor. Dar gloria se-nalţă şi tu n-ai s-o vezi, eşti prea muşcat de lupte ale sânului femeiesc. Privirea-ţi va fi albă, pielea străb…

Clipa

Eu recunosc că trecutul nu-i decât o vorbă şi mă mulţumesc să-mi strâng în suflet clipa în acelaşi timp cu memoria. Căci n-am să fiu nevoită să-mi şterg vreo urmă, ci să mă încred în ea. Să devină carne omenească şi nimic să nu o înlocuiască. Să nu imite viaţa şi nici s-o construiască. S-o zidesc pe lumină într-o mare supremă, e visul cel mai înalt . . .

Comentarii

iulia a spus…
Nici nu simtim clipa...putem spune despre trecut ca a fost doar 'o clipa'.
Kiraa. a spus…
ce frumos vezi tu clipa. am citit-o de mai bine de șase ori, și nu exagerez. :)
Vér. a spus…
foarte adevarat. frumoasa definitie;;) si eu am citit-o de mai multe ori:d
Pioggia d'aprile a spus…
Orice clipa langa un om de CARACTER poate deveni eternitate
von stroeberg a spus…
clipa=infinit
cartezian definit...
Pioggia d'aprile a spus…
Clipa- eternitate, vesnicie

Clipa isi strica vesnicia atata timp cat caracterul e netrebnic.
Denisa a spus…
frumos:)
C.L.M. a spus…
Legat de clipa, mie mi place doar sa zic"traieste clipa!" :) frumoasa postarea :X
TED a spus…
intradevar interesant.
Pioggia d'aprile a spus…
Sunt oameni care ne fericesc clipa, precum sunt oameni care ne nefericesc clipa, sunt oameni care ne imbogatesc prin viata lor, clipa, altii nu.
Iar un om, un singur nu a dat valoare clipei, s-a uscat pentru a ramane asa, dar ii multumesc ca mi-a picturat apa sfanta pe icoana, prima mea icoana, eterna, acei stropi i-am mangaiat si imi vor ramane CLIPE.
29decembrie a spus…
sigur ca asa e, Pioggia d'aprile...
rosia_lady a spus…
Si unele clipe pe care le asteptam ani in sir...sunt distruse de egoismul unora.....si uneori clipe rele se schimba in petale de bucurii...dar uneori este nevoie doar de o persoana sa imogateasca sau sa stice clipele pe care le traim.
Pioggia d'aprile a spus…
@Lisa, scuze ca ma bag ca musca in lapte, dar din minima mea experienta exista si esecuri, desigur vina este a amandurora, vina este impartita daca s-a ajuns sa se epuizeze tot, adica orice motiv de a imbogati o clipa in doi. Iar cel care astepta...poate trebuia sa si vrea sa ramana, nu e suficient sa asteptam, ci sa si vrem, sa comunicam si sa aducem siguranta iubirii, altfel tot se usuca in neintelegerii si suferinta, se corupe.

Postări populare de pe acest blog

La botul calului

Eu Tarzan, restul Cita

Am calități. Societatea are defecte