Miercuri, ziua 5

Imagine
Există luni în care mă întreb dacă am rămas însărcinată. Sau voi rămâne. Vreodată ? Când ? Subiectul acesta, la nivel conversațional, îl evit din interior. Nu pentru că mi-este teamă, dar nu sunt pregătită. Iar în fapt, nici de pregătirea asta nu am idee în ce constă cu precizie.
Mă simt puțin buimacă. Am reușit să mă trezesc la o oră rezonabilă, 11:00. Pofte, gânduri, planuri. Fără planuri. Cafea și un ceai fierbinte pentru el. E neplăcut de frig afară. Angajații de la Enel se uită în dormitor. Ce obicei să tot repari la cabluri. Mai umblu goală. N-am secrete, umblu goală și desculță pe tot holul lung, din baie până în dormitor.
-          - Cine să pregătească ce anume ? Masa cu taicătu la apartament la mamaie, o voi anula. Și așa am rămas singură. Scriu la o lucrare și scriu și aici. Nu știu dacă mă gândesc mai mult la sex sau la mâncare.

Mai bine îmi aprind o țigară.
foto: Jana Brike

Temeri frivole

- Tu nu eşti iubită, eşti prea mult.
- Greşeşti, eu doar sunt uitată în fiecare clipă. Doar n-am să cred vreodată c-am fost iubită cu evlavie.
- Aş fi  dezonorat să-ţi spun asta, draga mea iubită . . .
- N-o isprăvi !
- Ce ?
- Fraza, spuse cu un spasm nervos. Nu ţi-e ruşine, să vii aici să gândeşti în voie, să-mi spui în liniştea odăii că-ţi sunt iubită, că tu vrei amor, să-mi răstorni în inimă spăimântătoarele elegii ale durerii unui dor, s-arunci cu sfat în mine şi să-mi chemi un doctor. Ia du-te-n taină tu om cămătar, îţi cer să-mi fii iubit, iar tu strivit, îmi ceri la rându-ţi trupu-n dar.
- Sunt foarte tulburată de drama care se petrece. Numai nenorociţii ştiu până unde poate ajunge dragostea şi cum ea trece . . .

Comentarii

tanciu a spus…
"Numai nenorociţii ştiu până unde poate ajunge dragostea şi cum ea trece "
sfârşitul încunună opera!
Mihay a spus…
Eu mereu gândesc așa... exact cum ai spus tu. cuvânt cu cuvânt.
PortocalaAtomica a spus…
Cu fiecare fraza neîncheiata, pentru fiecare dintre cei sortiți sa aibă o viata nenorocita se găsește câte un "anumit" care, deși pare perfect, întors cu adevărata fata e doar un răpitor de sentimente și voință.
ochelari de ploaie a spus…
are chiar si rima nu doar sens, bv*o. :)
Lady*izuH a spus…
Epic sfarsitul! Genial tot!
Father a spus…
Numai daca ai trecut,sau treci
prin astfel de situatii, zic eu,
poti versifica o astfel de stare.
Daca nu ai copiat de undeva, inseamna ca ai un mare talent. Te felicit pentru talent. In cazul ca este un fapt real, sincer imi
pare rau!
ღAzucenaღ a spus…
Ca sa nu ajungem in situatii de acest gen ,trebuie sa deschidem mai larg ochii si sa incepem sa cunoastem oamenii ,sa vedem din prima clipa ce vor.

Scri foarte frumos si lasi la inceput si o nota de suspans.
vacitim a spus…
indiferent de cum se incheie o poveste de dragoste,fie si intr-un mod neplacut, sentimentele si trairile tot sunt pozitive.
Pauza De Tigara a spus…
"Teama este o întrebare: De ce ţi-e frică şi din ce cauză? Aşa cum sămânţa sănătăţii este în boală, pentru că boala conţine informaţie, temerile tale sunt o comoară a autocunoaşterii dacă le explorezi"
Septimia a spus…
Toti suntem camatari. Criminali. Cersetori. Copii. Oameni, in final. Pentru ca nu ne-a dat nimeni de ales daca ne vrem sufletul sau nu.
aLiz3 a spus…
"Tu nu eşti iubită , eşti prea mult. " - mi se pare mie sau "eşti prea mult" (pentru mine) e cam aceaşi chestia cu eterna scuză de despărţire "eşti prea bună pentru mine" ?

Postări populare de pe acest blog

La botul calului

Eu Tarzan, restul Cita

Am calități. Societatea are defecte