Miercuri, ziua 5

Imagine
Există luni în care mă întreb dacă am rămas însărcinată. Sau voi rămâne. Vreodată ? Când ? Subiectul acesta, la nivel conversațional, îl evit din interior. Nu pentru că mi-este teamă, dar nu sunt pregătită. Iar în fapt, nici de pregătirea asta nu am idee în ce constă cu precizie.
Mă simt puțin buimacă. Am reușit să mă trezesc la o oră rezonabilă, 11:00. Pofte, gânduri, planuri. Fără planuri. Cafea și un ceai fierbinte pentru el. E neplăcut de frig afară. Angajații de la Enel se uită în dormitor. Ce obicei să tot repari la cabluri. Mai umblu goală. N-am secrete, umblu goală și desculță pe tot holul lung, din baie până în dormitor.
-          - Cine să pregătească ce anume ? Masa cu taicătu la apartament la mamaie, o voi anula. Și așa am rămas singură. Scriu la o lucrare și scriu și aici. Nu știu dacă mă gândesc mai mult la sex sau la mâncare.

Mai bine îmi aprind o țigară.
foto: Jana Brike

Omul romantic III - mai înainte despre elTotul era în armonie, iar ochii îi plângeau. Totul părea că suferă iar trupu-i desfrânat.


Şi-a înăbuşit sentimentele şi năzuia la independenţă şi totuşi a fost iubit. Nu-şi cunoştea nici farmecul înduioşător, nici preţul. Gingaşele mărturisiri pe care le făcea seara în şoaptă sau cele câteva fraze pe care le schimba, cuprindeau uneori mai multe idei decât puteau exprima cuvintele . Adesea, o privire schimbată pe furiş, prin care ne comunicam emoţiile, era ca un poem de o amară melancolie.
Veselia lui naivă înflorea râsul, iar zâmbetul lui ceresc ar fi aurit noroiul. Suferea cumplit când se vedea înconjurat de o milă duioasă.
" Care e femeia, oricât de nevinovată ar fi ea, care nu doreşte să stârnească dorinţa ? " ; nici o idee primejdioasă, nesănătoasă sau chiar îndoielnică nu părea aceasta.

Pentru el, era un  adevăr care întreţinea puritatea minţii.


va continua.

Comentarii

Better a spus…
Multumim din suflet!
Iti doresc sa existi cu celalalt suflet al tau mai fericita decat noi sau ,cel putin,la fel de fericita.
29decembrie a spus…
@ Better : si eu iti multumesc :*!
Denisa a spus…
interesant:)
manoliu a spus…
Pentru prima data te aud vorbind atat de frumos despre un baiat. Te felicit si iti urez mult succes!
Mădă a spus…
Frumos, frumos.

Aştept cu nerăbdare omul romantic IV.
Jimmy a spus…
superb. continua:)
manoliu a spus…
Imi place 29decembrie! Reusesti ca in doar cateva fraze sa poti aduna la un loc atatea sentimente omenesti, reusind sa imbraci un singur om cu ele: independenta; a fost iubit; farmecul; melancolie; veselie; zambet; suferea; mila sau puritatea mintii. Trebuie sa fii clarvazator sau un bun psiholog ca sa poti caracteriza un om din doar cateva cuvinte. Multe felicitari!
Lilu a spus…
Cat de frumos ai spus , cat de fragil si totusi perfect. Imi place , e chiar reusita si e de un om care are ceva special. :*

Postări populare de pe acest blog

La botul calului

Eu Tarzan, restul Cita

Am calități. Societatea are defecte