Miercuri, ziua 5

Imagine
Există luni în care mă întreb dacă am rămas însărcinată. Sau voi rămâne. Vreodată ? Când ? Subiectul acesta, la nivel conversațional, îl evit din interior. Nu pentru că mi-este teamă, dar nu sunt pregătită. Iar în fapt, nici de pregătirea asta nu am idee în ce constă cu precizie.
Mă simt puțin buimacă. Am reușit să mă trezesc la o oră rezonabilă, 11:00. Pofte, gânduri, planuri. Fără planuri. Cafea și un ceai fierbinte pentru el. E neplăcut de frig afară. Angajații de la Enel se uită în dormitor. Ce obicei să tot repari la cabluri. Mai umblu goală. N-am secrete, umblu goală și desculță pe tot holul lung, din baie până în dormitor.
-          - Cine să pregătească ce anume ? Masa cu taicătu la apartament la mamaie, o voi anula. Și așa am rămas singură. Scriu la o lucrare și scriu și aici. Nu știu dacă mă gândesc mai mult la sex sau la mâncare.

Mai bine îmi aprind o țigară.
foto: Jana Brike

Omul romantic II
Eram atrasă cumva de el şi el părea să mă evite, era la fel de stânjenit ca şi mine. Ochii noştrii se căutau şi întâlnindu-se, se întorceau repede în altă parte.

Nu spuneam nimic, mâncam nişte alune şi priveam pe geam. Eram atât de tristă că el vedea, fireşte, sfârşitul. În curând avea să se aşeze şi el pe marginea canapelei, surprinzător pentru mine, aproape că voiam să ţiui de bucurie. Nu puteam gândi, nu mai eram în stare să discern dacă visam sau eram trează.
Am auzit de dincolo de glas, un murmur. M-am lipit de el şi din cămaşa subţire, aerisită, un miros de parfum tare nu-mi lăsa aer. Faţa lui exprima un amestec de suferinţă, ruşine şi umilinţă, o luptă mai degrabă cu sine decât cu femeia care încerca să-l tragă lângă ea, să-l reţină.

A ridicat mâna şi m-a mângâiat pe păr. Eram prea ameţită şi tulburată ca să înţeleg şi să-mi dau seama că asta chiar se întâmplă . . . mâna lui stângă îmi mângâia părul  . . .

va continua.

Comentarii

Denisa a spus…
superb:x
imi place mult:) astept urmatoarele parti :)
29decembrie a spus…
@ Denisa : multam, cu siguranta vor urma :) !
Deniza C. a spus…
mm... suspans... deja puţin optimism în ultima parte, deci e bine, bine! :)
aLiz3 a spus…
Întreţii focul curiozităţii mele cu aceste mici fragmenţele . Bravo domnişoară , abia aştept continuarea . <3
29decembrie a spus…
va multumesc :*
manoliu a spus…
ametita si tulburata...vai,ce frumos! -astept urmarea.Felicitari!
29decembrie a spus…
@ Manoliu : maine;;). multumesc frumos !!:)
Blair a spus…
. mâna lui stângă îmi mângâia părul . . .
asta nu s-a mai intamplat niciodata.
Iris Tiron a spus…
astept sa vad ce fac cei doi :X
ღAzucenaღ a spus…
Si eu astept urmatoarele parti.Imi place foarte mult cum scri si cum descri momentele.
Mihay a spus…
se ascunde fericire printre rânduri...

Postări populare de pe acest blog

La botul calului

Eu Tarzan, restul Cita

Am calități. Societatea are defecte