Miercuri, ziua 5

Imagine
Există luni în care mă întreb dacă am rămas însărcinată. Sau voi rămâne. Vreodată ? Când ? Subiectul acesta, la nivel conversațional, îl evit din interior. Nu pentru că mi-este teamă, dar nu sunt pregătită. Iar în fapt, nici de pregătirea asta nu am idee în ce constă cu precizie.
Mă simt puțin buimacă. Am reușit să mă trezesc la o oră rezonabilă, 11:00. Pofte, gânduri, planuri. Fără planuri. Cafea și un ceai fierbinte pentru el. E neplăcut de frig afară. Angajații de la Enel se uită în dormitor. Ce obicei să tot repari la cabluri. Mai umblu goală. N-am secrete, umblu goală și desculță pe tot holul lung, din baie până în dormitor.
-          - Cine să pregătească ce anume ? Masa cu taicătu la apartament la mamaie, o voi anula. Și așa am rămas singură. Scriu la o lucrare și scriu și aici. Nu știu dacă mă gândesc mai mult la sex sau la mâncare.

Mai bine îmi aprind o țigară.
foto: Jana Brike

Formulă în timp de ploaieÎn mijlocul dimineţii nu prea frumoase, amândoi admiram picioarele pornite uşor înainte, mâini care se zbuciumă, degete care apucă şi lasă braţul măreţ al fiinţei iubite. Privind la ei, nu mai vorbesc nici ideile, nici limbajul, vorbesc lucrurile. Grăiesc atât de mult, încât adesea un om îndrăgostit, lasă un " nu ştiu " pe care îl cere femeia iubită, de teamă ca nu cumva răspunsul lui s-o tulbure, să-i neliniştească privirea, care pare că nu vede nimic şi totodată vede tot. Aici la fereastra îngheţată şi devenită cu desăvârşire sinistră, se văd în valuri de torenţi mii de dorinţe, de năzuinţe bezmetice, de gânduri violente care trec înăbuşite. Azi dragostea pare să crească, se sprijină pe orice piedică. Toţi aud mugetele inspirate de supărarea mării. Azi marea plânge iar picuri de apă acoperă geamul. Azi nimeni nu se înfurie, oamenii privesc la valuri.
Azi dragul meu, se iubeşte după o forumulă : picioare fine şi trup vioi egal mare pentru doi. Azi să fie oare pentru noi ?

Comentarii

Un trup a spus…
Azi ploua, iar picioarele pornite par a se iubi printre picuri.
Kiraa. a spus…
pe tine să te acopere marea..
frumos spus că dragostea se sprijină pe orice piedică! :)
ღAzucenaღ a spus…
Foarte frumos.Imi place cum imbini tu natura ( ploaia) elemente din exterior cum e trupul si imaginea fizica cu sentimentele ,cu ceea ce simt oamenii.
Father a spus…
Hi 29decembrie,
Are you an love story teller nice!
Iris Tiron a spus…
,,Azi dragul meu, se iubeşte după o forumulă : picioare fine şi trup vioi egal mare pentru doi,, asta e super tare :X

Postări populare de pe acest blog

La botul calului

Eu Tarzan, restul Cita

Am calități. Societatea are defecte