Miercuri, ziua 5

Imagine
Există luni în care mă întreb dacă am rămas însărcinată. Sau voi rămâne. Vreodată ? Când ? Subiectul acesta, la nivel conversațional, îl evit din interior. Nu pentru că mi-este teamă, dar nu sunt pregătită. Iar în fapt, nici de pregătirea asta nu am idee în ce constă cu precizie.
Mă simt puțin buimacă. Am reușit să mă trezesc la o oră rezonabilă, 11:00. Pofte, gânduri, planuri. Fără planuri. Cafea și un ceai fierbinte pentru el. E neplăcut de frig afară. Angajații de la Enel se uită în dormitor. Ce obicei să tot repari la cabluri. Mai umblu goală. N-am secrete, umblu goală și desculță pe tot holul lung, din baie până în dormitor.
-          - Cine să pregătească ce anume ? Masa cu taicătu la apartament la mamaie, o voi anula. Și așa am rămas singură. Scriu la o lucrare și scriu și aici. Nu știu dacă mă gândesc mai mult la sex sau la mâncare.

Mai bine îmi aprind o țigară.
foto: Jana Brike

Fericirea pâlpâie în cele mai mici vinişoare

" O femeie ar fi trebuit să îndure plictiselile unei vieţi serbede, fără culoare, şi să iasă din ele pentru a intra în raiul iubirii. Ar trebui să cunoască fericirea pe care o încerci simţind că întreaga ta viaţă e a altuia, îmbrăţişând emoţiile nesfârşite ale unui suflet de poet, trăind îndoit : ducându-te, venind cu el pe drumuri tăiate în văzduh, în lumea năzuinţelor. Suferind de amărăciunile lui, zburând pe aripile uriaşelor lui plăceri, desfăşurându-te pe un teatru vast, în vreme ce rămâi liniştită, rece, senină în faţa unei lumi care te observă.

Da, draga mea, adesea trebuie să cuprinzi un ocean întreg în inima ta, aflându-te, aşa cum stăm noi doi aici, în faţa focului acasă la tine, pe o canapea. "


Comentarii

Amelie a spus…
Imi place mult de tot citatul asta!:X
Blair a spus…
imi pare atat de cunoscut.
Deniza C. a spus…
fără cuvinte. mirific. superb. mirobolant. inefabil. nu ştiu, nu pot să mă decid. îmi place!
Father a spus…
Daca in povestirea de ieri asistam la stari mai dramatice cu lacrimi si stari negtive, astazi lucrurile sfarsesc intr-un happy-and cu inima ei care cuprinde toate aceste stari de trecere de la banal, plictis si impartasind impreuna amaraciuni, la o iubre langa un foc si in bratele lui. Frumos 29decembrie-mai ales ca totul pare a fi ca intr-o scena a vietii de zi cu zi. Felicitari!
Pauza De Tigara a spus…
sentimente interesante adresate din inima unui baiat:D
Ella. a spus…
Este foarte, foarte frumos spus..! :)
metafizicx a spus…
interesant :)
aLiz3 a spus…
Simplă magie ! :)
Kovacs Alex a spus…
Frumos citat!

Postări populare de pe acest blog

La botul calului

Eu Tarzan, restul Cita

Am calități. Societatea are defecte