Miercuri, ziua 5

Imagine
Există luni în care mă întreb dacă am rămas însărcinată. Sau voi rămâne. Vreodată ? Când ? Subiectul acesta, la nivel conversațional, îl evit din interior. Nu pentru că mi-este teamă, dar nu sunt pregătită. Iar în fapt, nici de pregătirea asta nu am idee în ce constă cu precizie.
Mă simt puțin buimacă. Am reușit să mă trezesc la o oră rezonabilă, 11:00. Pofte, gânduri, planuri. Fără planuri. Cafea și un ceai fierbinte pentru el. E neplăcut de frig afară. Angajații de la Enel se uită în dormitor. Ce obicei să tot repari la cabluri. Mai umblu goală. N-am secrete, umblu goală și desculță pe tot holul lung, din baie până în dormitor.
-          - Cine să pregătească ce anume ? Masa cu taicătu la apartament la mamaie, o voi anula. Și așa am rămas singură. Scriu la o lucrare și scriu și aici. Nu știu dacă mă gândesc mai mult la sex sau la mâncare.

Mai bine îmi aprind o țigară.
foto: Jana Brike

E-un gol insuportabil

Se întâmpla ca într-o dimineaţă cineva să mă sărute pentru prima dată. Nu trecură zeci de ani înainte, nu era o senzaţie de năruire sau toropeală, era dezvăluire.
Eu lui şi el mie.

Nu era noapte fără lună ca buze roşcate să nu se-mbine, în septembrie, când parfumul de frunze putrezite ucide.

El : - Mi-ai lăsat ceva anume, pe peronul marelui meu dor  . . . şi izbucnind deodată, roi de frunze-n jurul lui se strânse laolaltă.
      - Năruit la orizont, în toamna-i pustie, alerg, alerg şi-n ochii tăi mari, cafenii e aceeaşi lumină. Tu  nu mai vezi acum decât rime pierdute, otrăvite. Fără sfială-n oase, m-ai lăsat pradă haosului dinaintea pieririi. Să-nec un alt destin senin într-o vorbă goală ?

Ea : - Mă uit pierdută la al tău gând, e confuz şi-mi loveşte-n auz. E inocent, dar răstoarnă universul, e puternic pentru cea care te credea alesul  . . .

Comentarii

Blair a spus…
alunga-mi usor raceala din culori si iarta-mi ..
manoliu a spus…
...Intr-o dimineata, cineva te-a sarutat pentru prima data.Frumos de tot si de tri ori frumos : 1-Baiatul era la primul sarut; 2-Tu erai la primul sarut si 3-amandoi erati la primul vostru sarut. Deci. Tu ai avantajul ca ramai fericita in oricare din aceste situatii! Oricum, povestirea ta e superba si plina de dragoste! M.
29decembrie a spus…
@ Manoliu : nu intotdeauna opera se confunda cu autorul iar in majoritatea cazurilor, nu in totalitate ceea ce scriu inseamna neaparat ca mi s-a intamplat sau am trait momentul respectiv, dar iti multumesc, nu m-am gandit ca asta poate fi un avantaj...
multumesc frumos :*!
aLiz3 a spus…
"nu era o senzaţie de năruire sau toropeală, era dezvăluire.
Eu lui şi el mie." - absolut superb . <3
29decembrie a spus…
@ Aliz3 : :D. multumesc muuuult :* !
ღAzucenaღ a spus…
Imi place foarte mult cum ai scris ,totusi golul din suflet se va umple candva ,atunci cand amintirea iti va ramane doar un moment din trecut ,ci nu o traire ,asa cum reiese din ce ai scris. O seara frumoasa.
Deniza C. a spus…
Inefabil! E atât de poetic, de romantic, de... necrezut :).
Pauza De Tigara a spus…
un scenariu f intersant si plin de imaginatie..normal ca si autoarea:P
manoliu a spus…
Stiu 29decembrie, ai mai repetat unei fete. Am fost pe faza. Eu folosesc doar limbajul tau. Astfel este tot meritul tau, deoarece eu ma inspir din ceea ce tu scrii. Real sau ireal, atunci cand scrii despre dragoste, iubire, sarut-nu poate sa nu fie frumos! Cu mult drag- Manoliu.
29decembrie a spus…
@ Azucena : multumesc, da, mereu golul se va umple, pe jumatate , in intregime, un sfert . . .
O zi minunata ! :)

@ Deniza C. : multumesc frumos :*!

@ Pauza de Tigara : multumesc, ma faci sa inrosesc :"> . ! :):*

@ Manoliu : acum am inteles si iti multumesc ! :)

Postări populare de pe acest blog

La botul calului

Eu Tarzan, restul Cita

Am calități. Societatea are defecte