Miercuri, ziua 5

Imagine
Există luni în care mă întreb dacă am rămas însărcinată. Sau voi rămâne. Vreodată ? Când ? Subiectul acesta, la nivel conversațional, îl evit din interior. Nu pentru că mi-este teamă, dar nu sunt pregătită. Iar în fapt, nici de pregătirea asta nu am idee în ce constă cu precizie.
Mă simt puțin buimacă. Am reușit să mă trezesc la o oră rezonabilă, 11:00. Pofte, gânduri, planuri. Fără planuri. Cafea și un ceai fierbinte pentru el. E neplăcut de frig afară. Angajații de la Enel se uită în dormitor. Ce obicei să tot repari la cabluri. Mai umblu goală. N-am secrete, umblu goală și desculță pe tot holul lung, din baie până în dormitor.
-          - Cine să pregătească ce anume ? Masa cu taicătu la apartament la mamaie, o voi anula. Și așa am rămas singură. Scriu la o lucrare și scriu și aici. Nu știu dacă mă gândesc mai mult la sex sau la mâncare.

Mai bine îmi aprind o țigară.
foto: Jana Brike

O pagină pentru unii şi capitole altora

Aş fi vrut să scriu mai mult dar nu am reuşit. Nu că noi toţi am avea lucruri multe de făcut, însă lucrurile atât de simple îţi schimbă atât de mult viaţa şi poate dacă nu am fi atât de obiectivi cu ceilalţi, destinele s-ar răsuci şi s-ar preface în puf zburând deasupra oceanelor. Am putea avea mica sclipire din ochi care să ne conducă spre iubire şi dacă am ajunge acolo, drumul până la ea ar fi un fleac.
Noi muritorii cu visele noastre ca un delir organizat care durează aproape o treime din viaţa noastră plină de rătăciri, pătrundem în adâncul a nimic, şi totuşi unii din noi mai ştim să iubim . . . doar trupul.
Cu restul ? Omul este însă liber, la fel şi iubirea lui dăruită oricui, care zboară deasupra buzelor şi sfârşeşte sub gâlmele mici ce se ascund după un fir de iarbă moale.
Un adevăr esenţial care se degajează şi produce cazuri infinite de trădări.
Şi cum pot trăi unii viaţa şi descoperi lumea dacă destinul lor se constituie dintr-o singură pagină ?Comentarii

AMALGAM DE CUVINTE a spus…
Buna, eu te-am adaugat. Astept sa faci si tu acelasi lucru, si ms mult pentru aprecieri nici blogul tau nu este mai prejos.
Dk. a spus…
aia cu destinul dintr-o singura pagina sunt flegmaticii :)) care vor sa devina astronomi. :d

Postări populare de pe acest blog

La botul calului

Eu Tarzan, restul Cita

Am calități. Societatea are defecte