Miercuri, ziua 5

Imagine
Există luni în care mă întreb dacă am rămas însărcinată. Sau voi rămâne. Vreodată ? Când ? Subiectul acesta, la nivel conversațional, îl evit din interior. Nu pentru că mi-este teamă, dar nu sunt pregătită. Iar în fapt, nici de pregătirea asta nu am idee în ce constă cu precizie.
Mă simt puțin buimacă. Am reușit să mă trezesc la o oră rezonabilă, 11:00. Pofte, gânduri, planuri. Fără planuri. Cafea și un ceai fierbinte pentru el. E neplăcut de frig afară. Angajații de la Enel se uită în dormitor. Ce obicei să tot repari la cabluri. Mai umblu goală. N-am secrete, umblu goală și desculță pe tot holul lung, din baie până în dormitor.
-          - Cine să pregătească ce anume ? Masa cu taicătu la apartament la mamaie, o voi anula. Și așa am rămas singură. Scriu la o lucrare și scriu și aici. Nu știu dacă mă gândesc mai mult la sex sau la mâncare.

Mai bine îmi aprind o țigară.
foto: Jana Brike

Nemurire pentru tine

Oamenii mă inspiră. Moartea îmi dă crezare în suflet. Capete de îngeri reflectate în priviri albastre strâng în pumni speranţa revederii celor pierduţi. Somnul adânc ce ne cuprinde fiinţa în fiori reci din ce în ce mai frenetic e singurul motiv pentru care trupul ni se odihneşte, iar inima ne  pompează mai încet sângele.
Satelitul minţii e rupt de realitate şi se pierde în reverie. Sudoarea frunţii se prelinge pe obrazul încins.
Oamenii pleacă întotdeauna de lângă noi. Amintirile sărace te-au enervat întotdeauna. Ai vrea mai mult şi mai mult pentru tine, amărâtule !
Te-ai gândit că poate oamenii te iubesc ?
Ai idee cum e să faci pe cineva fericit ? Ce dăruieşti tu oamenilor e nemurire, nemurire în vise, în speranţe, în încrederi, în iubire.
Nu mai poţi merge fără să loveşti o amintire, fără să o faci să tresară, să te doară şi să te urmărească.
Tot ce laşi în urma ta sunt amintiri.
Tot ce te face mai bun, îţi schimbă viaţa.

Comentarii

Cric a spus…
Oau ! E super :x
Anonim a spus…
frumos si trist in acelasi timp.

Postări populare de pe acest blog

La botul calului

Eu Tarzan, restul Cita

Am calități. Societatea are defecte