Miercuri, ziua 5

Imagine
Există luni în care mă întreb dacă am rămas însărcinată. Sau voi rămâne. Vreodată ? Când ? Subiectul acesta, la nivel conversațional, îl evit din interior. Nu pentru că mi-este teamă, dar nu sunt pregătită. Iar în fapt, nici de pregătirea asta nu am idee în ce constă cu precizie.
Mă simt puțin buimacă. Am reușit să mă trezesc la o oră rezonabilă, 11:00. Pofte, gânduri, planuri. Fără planuri. Cafea și un ceai fierbinte pentru el. E neplăcut de frig afară. Angajații de la Enel se uită în dormitor. Ce obicei să tot repari la cabluri. Mai umblu goală. N-am secrete, umblu goală și desculță pe tot holul lung, din baie până în dormitor.
-          - Cine să pregătească ce anume ? Masa cu taicătu la apartament la mamaie, o voi anula. Și așa am rămas singură. Scriu la o lucrare și scriu și aici. Nu știu dacă mă gândesc mai mult la sex sau la mâncare.

Mai bine îmi aprind o țigară.
foto: Jana Brike

M-ar interesa . . . dar de ce ?

M-ar interesa să scriu. Dar de ce? M-ar interesa să trec dincolo de orizontul bătrân pe care ochii mi-l arată dintotdeauna. Dar de ce ? M-ar interesa să văd marea acum cu valurile înspumate înfrânte la ţărm. Dar de ce ? M-ar interesa iarba caldă de vară pe care să stau întinsă într-o noapte privind la cer. Dar de ce ? M-ar interesa stelele căzătoare pentru trei secunde. Dar de ce ? M-ar interesa aerul sărat pe care nările îl adulmecă şi care îmi purifică trupul. Dar de ce ? M-ar interesa nisipul ud care mi se strecoară printre degetele picioarelor. Dar de ce ? M-ar interesa să învăţ mai mult despre iubire. Dar de ce ?  M-ar interesa aceleaşi lucruri de care îmi aduc aminte. Dar de ce ?
Pentru că într-un fel sau altul, ele mă definesc.

Comentarii

Dk. a spus…
asta-i buna :bz
T. a spus…
buna ca si mine .
Dk. a spus…
cand imi dai la testul de la istorie :))
T. a spus…
ha ha ha.
numai la istorie ?
hai mai da acolo un bob la broaste.
:))
Dk. a spus…
am dat ma :))
Dk. a spus…
mai bine vii tu sa-mi dai la hamster :">
T. a spus…
salam
parizer la hamster
Dk. a spus…
/:)

Postări populare de pe acest blog

La botul calului

Eu Tarzan, restul Cita

Am calități. Societatea are defecte