Miercuri, ziua 5

Imagine
Există luni în care mă întreb dacă am rămas însărcinată. Sau voi rămâne. Vreodată ? Când ? Subiectul acesta, la nivel conversațional, îl evit din interior. Nu pentru că mi-este teamă, dar nu sunt pregătită. Iar în fapt, nici de pregătirea asta nu am idee în ce constă cu precizie.
Mă simt puțin buimacă. Am reușit să mă trezesc la o oră rezonabilă, 11:00. Pofte, gânduri, planuri. Fără planuri. Cafea și un ceai fierbinte pentru el. E neplăcut de frig afară. Angajații de la Enel se uită în dormitor. Ce obicei să tot repari la cabluri. Mai umblu goală. N-am secrete, umblu goală și desculță pe tot holul lung, din baie până în dormitor.
-          - Cine să pregătească ce anume ? Masa cu taicătu la apartament la mamaie, o voi anula. Și așa am rămas singură. Scriu la o lucrare și scriu și aici. Nu știu dacă mă gândesc mai mult la sex sau la mâncare.

Mai bine îmi aprind o țigară.
foto: Jana Brike

Percepţie

O să-mi iau agenda şi un creion. Cu ele voi cuceri pânza ruptă prinsă între imaginaţie şi prostie. De unde ?
În agendă sunt prinse poze din revistele anilor `80. Am dat de o poză cu o şatenă tunsă scurt. Oasele gâtului îi ies prin piele şi riduri subţiri îi înconjoară chipul măsliniu. E îmbrăcată prost, în două culori de albastru şi un crem aprins. Buzele îi sunt unse de un roşu închis şi pline de sclipici ieftin. Părul luceşte în lumina proastă a becului.Fire de păr scurte îi intră în ochii negri. Stă turceşte în spatele unei camionete negre cu privirea aruncată peste umărul drept. Un şal în dungi roşii, făcut manual, îi acoperă umerii subţiri. Degetele lungi, groase şi încâlcite îţi atrag atenţia. O ipostază estetică reflectând realitatea în forme fantastice, caricaturale. O panoramă bizară. O fiinţă cu un trup magistral.
O viziune pierdută de creator în reverie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

La botul calului

Eu Tarzan, restul Cita

Am calități. Societatea are defecte