Miercuri, ziua 5

Imagine
Există luni în care mă întreb dacă am rămas însărcinată. Sau voi rămâne. Vreodată ? Când ? Subiectul acesta, la nivel conversațional, îl evit din interior. Nu pentru că mi-este teamă, dar nu sunt pregătită. Iar în fapt, nici de pregătirea asta nu am idee în ce constă cu precizie.
Mă simt puțin buimacă. Am reușit să mă trezesc la o oră rezonabilă, 11:00. Pofte, gânduri, planuri. Fără planuri. Cafea și un ceai fierbinte pentru el. E neplăcut de frig afară. Angajații de la Enel se uită în dormitor. Ce obicei să tot repari la cabluri. Mai umblu goală. N-am secrete, umblu goală și desculță pe tot holul lung, din baie până în dormitor.
-          - Cine să pregătească ce anume ? Masa cu taicătu la apartament la mamaie, o voi anula. Și așa am rămas singură. Scriu la o lucrare și scriu și aici. Nu știu dacă mă gândesc mai mult la sex sau la mâncare.

Mai bine îmi aprind o țigară.
foto: Jana Brike

Mare

Zilele astea a fost soare. Nu am mai scris pentru că m-am plimbat pe străzi. Un aer cald îmi învăluia nările şi un miros de păpădie arsă îmi trosnea în creier. Simţeam un aer de lemn ud al balustradelor de la intrarea în bloc de parcă m-aş fi aflat pe malul mării, iar valurile reci loveau terasa din lemn putred. Cu un grad în plus, pământul ar fi fugit şi s-ar fi transformat în nisipul fierbinte ce îţi încălzeşte talpa aspră a piciorului. Pietre rămase în gropi din toamnă jucau rol de scoici murdare. Prima zi la mare a fost acum 2 zile. O mare cristalină din marele meu univers imaginat de marea mea inspiraţie de la ora asta.

Comentarii

Dk. a spus…
nu stiu cum sa iti spun dar mi-e rau dor de mareeee 8->

Postări populare de pe acest blog

La botul calului

Eu Tarzan, restul Cita

Am calități. Societatea are defecte